Sandor van der Heide bang voor degradatie Cambuur: "Dat is mijn gevoel"

De Sportcast met Sandor van der Heide © Omrop Fryslân
Als SC Cambuur deze transferperiode geen nieuwe spelers haalt, degradeert het naar de eerste divisie. Daar is clubicoon Sandor van der Heide bang voor, zo zegt hij in de Sportcast.
Van der Heide heeft geen functie meer bij de club, nadat hij anderhalf jaar geleden stopte als assistent-trainer van Cambuur. Hij is helemaal niet meer actief binnen het voetbal en timmert nu aan de weg als ondernemer in Sneek.
De oud-voetballer volgt zijn club nog wel op de voet. Hij verwacht niet dat Cambuur zich gaat handhaven, als dit seizoen wordt afgemaakt met de huidige selectie. "Laten we vooropstellen: ik hoop het natuurlijk wel", zegt Van der Heide.
Maar waarom redt Cambuur het dan niet in de ogen van de Sneker? "Dat is mijn gevoel. Mijn antwoord is gebaseerd op de eerste veertien wedstrijden. Ze missen te veel kansen, maar er is ook te weinig gecreëerd."
In veertien wedstrijden scoorden de Leeuwarders negen keer. Daarmee is het de minst scorende ploeg van de eredivisie.
Het is duidelijk dat er in de ogen van Van der Heide één of meerdere spelers bij moeten komen om op het hoogste niveau te blijven spelen. De club is in ieder geval op zoek naar een linksbuiten. "Als er niets bij komt, zie ik het niet gebeuren. Als de selecties zo blijven, wordt het niet spannend."
Naast Cambuur vliegt ook FC Volendam eruit, denkt Van der Heide. Zondag spelen beide ploegen tegen elkaar in het Cambuur Stadion. Als fan zit Van der Heide dan in het stadion.
Hij voorspelt een gelijkspel en zeker geen spektakelstuk. "Ik ben heel eerlijk. Ik vind het wel minder leuk om naar te kijken dan een aantal jaar geleden."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.