Andries Noppert nog niet bezig met transfers: "Zit nu bij de club van mijn dromen"

Andries Noppert is terug bij sc Heerenveen
Andries Noppert gaat binnenkort in gesprek met sc Heerenveen over zijn toekomst. Dat zei de doelman woensdagmiddag bij een persmoment in het Abe Lenstra Stadion.
Dat betekent echter niet dat 'De Tower fan De Jouwer' deze winter per se een transfer gaat maken, want "ik zit nu bij de club van mijn dromen".
Logischerwijs gingen veel vragen op het persmoment over de toekomst van Noppert. Onder meer Ajax en clubs uit de Serie A zouden belangstelling hebben voor zijn diensten.
Dit is misschien het moment om geld te verdienen voor de club.
Andries Noppert
Met een transfer is hij "zelf niet bezig", maar "dit is misschien het moment om geld te verdienen voor de club". De Fries gaat er echter van uit dat hij op 7 januari onder de lat staat tegen RKC Waalwijk. "En dat is voor mij absoluut geen straf."

Teruggekeken

Noppert stond woensdag voor het eerst weer op het trainingsveld in Heerenveen na de uitschakeling op het WK voetbal in Qatar. Nederland verloor in de kwartfinale van Argentinië na strafschoppen. De Friese keeper stopte geen strafschop, maar keek er wel eentje naast.
De doelman heeft nog vijf dagen last gehad van die uitschakeling, maar heeft de teleurstelling inmiddels verwerkt. "Ik heb het nog wel een keer teruggekeken, maar daar werd ik niet echt vrolijk van. Dus dat heb ik daarna niet weer gedaan."

Koude oorlog met Messi

De penaltyreeks was na afloop een groot thema in de Nederlandse, maar zeker ook de Argentijnse media. "Ik heb van tevoren gezegd dat ik een penalty van Messi kan pakken. Daar sta ik nog steeds achter", zegt Noppert.
Die woorden vielen niet in goede aarde bij Messi. "Dat moet hij zelf weten. Dat kan mij niet zoveel schelen. Als keeper moet je zeker zijn, maar het heeft niet goed uitgepakt. Want anders had ik 'm wel gepakt."
Andries Noppert en Lionel Messi in de strafschoppenserie tussen Nederland en Argentinië © ANP
Niet alleen Messi weet nu wie Andries Noppert is, maar ook de meeste Nederlanders lopen hem niet zomaar voorbij. "Dat was ik niet gewend, dus dat is allemaal nieuw", zegt de doelman. "Ik kan niet meer gaan en staan waar ik wil."
Het lastigste vindt Noppert dat mensen ook stiekem foto's en filmpjes van hem proberen te maken. Toen hij met z'n familie op vakantie was bij Apeldoorn bijvoorbeeld. Sommige mensen achtervolgden hem zelf. "Die mensen durven het misschien niet te vragen, maar tik me op m'n schouder en ik doe alles voor je. Ik neem voor iedereen de tijd."

Vrouw is kritisch

Noppert geeft toe dat hij niet alles heeft meegekregen in Qatar, maar dat er in Joure veel belangstelling voor hem was, is hem achteraf wel duidelijk geworden. "Een biertje. Taart. Iedere keer feest in de kroeg waar ik vroeger wel kwam. Het is mooi dat de mensen genieten van hoe ik het doe", zegt Noppert. "Het zegt veel over hoe trots de mensen zijn."
Café De Jouwer kijkt naar Nederland-Senegal © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
De familie van Noppert is natuurlijk het meest trots. Al is zijn vrouw ook kritisch. "'Had je die bal niet kunnen hebben?', vroeg ze. Als ik de wedstrijd terugkijk, kom ik ook tot die conclusie. Misschien is het wel te kort door de bocht. Maar mijn vrienden waren trots. Ik heb alleen maar mooie reacties gehad."
Bang dat er vanaf nu een andere Noppert in het Abe Lenstra Stadion loopt, hoeven de fans niet te zijn. "Ik probeer de persoon te blijven die ik altijd ben."