Natuurijs zorgt voor meer leden bij schaatsbond

Schaatsers op natuurijs bij de Groote Wielen © ANP
De periode met natuurijs van begin vorig jaar heeft schaatsbond KNSB meer leden opgeleverd. Het ledental groeide het afgelopen seizoen naar ruim 38.000, bijna zes procent meer dan een jaar eerder.
Het afgelopen seizoen was het natuurijs goed voor één marathon. Die werd op 26 december gehouden in Noordlaren. Dit jaar was er ook al een marathon op natuurijs, deze keer had Burgum op 14 december voor het eerst de primeur.
Door de hoge kosten van het olympische seizoen en de lege tribunes door coronamatregelen had de KNSB financieel een moeilijk jaar: 400.000 euro verlies, meldt de bond in zijn jaarverslag. Dat is nog altijd beter dan begroot, want de bond was uitgegaan van een verlies van acht ton.
De komende jaren worden op financieel gebied weer een flinke uitdaging, is de verwachting. "onder andere door de sterk stijgende kosten." De bond zegt wel dat de sponsoren trouw blijven.
Van de televisiekijkers blijft er ook veel belangstelling in de sport. Volgens de KNSB staat het schaatsen met voetbal en Formule 1 in de top 3.