LDODK bezorgt koploper PKC eerste nederlaag

Femke Faber © Marco Spelten
LDODK heeft zaterdag verrassend gewonnen van koploper PKC uit Papendrecht. In de eigen sporthal werd het 24-21 voor de ploeg van coach Gerald Aukes.
LDODK begon goed aan de wedstrijd. Al na 12 seconden zette Ran Faber de thuisploeg op voorsprong. Het kwam zelfs even met vier punten voor (11-7), maar daarna scoorde PKC vier keer op rij en was het weer gelijk: 11-11.
Beide ploegen scoorden daarna om en om. Bij rust had LDODK een minimale voorsprong: 15-14.
PKC was het enige team dat nog zonder nederlaag was dit seizoen. Opmerkelijk is dat ze tegen LDODK niet één keer op voorsprong hebben gestaan.
Hoogtepunten LDODK-PKC

Femke Faber in vorm

In de tweede helft ging het lang gelijk op, maar in de slotfase maakte LDODK het verschil. Op de stand 21-21 was het international Femke Faber die met haar zevende en achtste treffer de zwaarbevochten overwinning over de streep haalde. Aan het einde van de wedstrijd stond er 24-21 op het scorebord voor de ploeg uit Gorredijk.
De topscorers van LDODK waren Femke Faber (8), Julian Frieswijk (6) en Ran Faber (5).
Femke Faber over winst tegen PKC
In de elf jaar dat LDODK in de Korfbal League speelt hadden ze tot zaterdag nog maar een keer gewonnen in eigen huis tegen PKC. Op 20 december 2014 werd het destijds 23-17 voor de Friezen. In dat team speelden André en Erwin Zwart, en was Femke Faber voor het eerst speler in het eerste team.
LDODK en PKC speelden tot zaterdag twintig keer tegen elkaar op het hoogste niveau. De Papendrechters waren zestien keer de sterkste, en twee keer werd er gelijkgespeeld. Twee jaar geleden wist LDODK voor het eerst in Papendrecht te winnen (22-23). In de play-offs wist PKC de Gorredijkers vier keer te verslaan.
Reacties LDODK - PKC

Stand Korfbal League

TEAM DUELS PUNTEN
1. DVO 6 9
2. Fortuna 6 9
3. PKC 6 9
4. LDODK 6 7
5. KZ 6 6
6. KCC 6 5
7. DOS'46 6 5
8. Groen Geel 6 5
9. Blauw Wit(A) 6 5
10. Unitas 6 0