Van Wonderen wil intensiteit verhogen bij Heerenveen en rekent op Noppert

Kees van Wonderen © Omrop Fryslân
Andries Noppert geniet op dit moment van vakantie nadat hij dit weekend thuiskwam van het wereldkampioenschap voetbal. Er wordt echter nog altijd veel over hem gepraat.
Verschillende media maakten maandag melding van interesse van Ajax in de Fries. Bovendien zou er ook vanuit het buitenland belangstelling zijn voor de WK-goalie van Oranje.
Technisch manager Ferry de Haan van sc Heerenveen kan daar kort over zijn. "Vanuit de media staat de telefoon roodgloeiend, maar niet vanuit clubs. Ik heb helemaal niets gehoord tot vandaag toe", zegt De Haan. Bij de club verwachten ze Noppert na de kerst terug. Tot die tijd heeft hij vakantie.
"Maar", zo zegt De Haan, "we houden wel rekening met interesse. We moeten onze ogen niet sluiten voor de realiteit."
Ferry de Haan over de interesse in Andries Noppert
Trainer Kees van Wonderen denkt dat Noppert als een betere keeper terugkomt. "Ik ga er vanuit dat hij de draad bij ons weer gaat oppakken, zeker in zo'n winterperiode. Hij neemt de ervaring van het WK mee en dus ga ik er vanuit dat we een betere keeper terugkrijgen."

Trainingskamp in Spanje

De Haan en Van Wonderen vertellen erover vanuit het Spaanse El Saler. Daar is de club op trainingskamp. Maandag wordt er twee keer getraind. Bij één van die beide oefensessies sluiten er sponsoren aan, die mogen meetrainen.
Volgens Van Wonderen is het goed dat Heerenveen nu in Spanje zit. Niet alleen vanwege het weer, het is zo'n zeventien graden maandag, maar ook vanwege andere faciliteiten. Zo ligt het trainingsveld naast het hotel en zijn er genoeg ruimtes voor krachttraining en overleggen.
sc Heerenveen op trainingskamp in Spanje
"Je hebt ruimte om meer gesprekken te voeren, met het team en individueel. En er is meer aandacht voor trainings- en bespreekmomenten", vertelt Van Wonderen over de voordelen van het bezoek aan Spanje.

Heerenveen wil een buitenspeler

Als technisch manager is De Haan verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Heerenveen versterkte zich al met Pelle van Amersfoort. En de club wil er het liefst nog een buitenspeler bij halen.
"Het systeem is veranderd dus er is wel een wens om daar wat toe te voegen. We moeten kijken of het huren of kopen wordt. Als we iets willen kopen, moeten we eerst verkopen", zegt De Haan daarover.
Er kunnen ook nog spelers weggaan. Zo is er geïnformeerd naar Rami Kaib, maar dat kreeg geen vervolg. Voor hem en Tibor Halilovic geldt dat Heerenveen een transfer van hen wil overwegen, geeft De Haan toe. "Het is niet zo dat ze weg moeten, maar we willen wel iedere speler het perspectief bieden. Als dat er niet is en er zijn mogelijkheden, moeten we daar in alle eerlijkheid naar kijken."
Heerenveen is nog niet klaar op de transfermarkt
Omrop Fryslân doet deze week verslag van de trainingskampen van sc Heerenveen en SC Cambuur in Spanje. Dinsdag en woensdag is er aandacht voor Heerenveen en hun oefenwedstrijd tegen AA Gent. Donderdag en vrijdag verschuift de blik naar Cambuur, wanneer de Leeuwarders onder andere oefenen tegen het Franse Lille.
Donderdag gaat de selectie van Heerenveen terug naar Fryslân. Tot die tijd hoopt Van Wonderen zijn ploeg beter te maken. Maar wat wil hij in dit trainingskamp eigenlijk verbeteren bij zijn ploeg? "De intensiteit", zegt Van Wonderen direct.
Maar wat bedoelt hij met intensiteit? "De afstanden die we als team afleggen en de hoge sprintsnelheden die we halen. Als wij in staat zijn om wedstrijden intensief te spelen, dan vergroten wij onze kans om wedstrijden te winnen."
Kees van Wonderen over het trainingskamp in Spanje
Het betekent dat er harder en intenser getraind wordt in El Saler. Volgens Van Wonderen kan Heerenveen daarin nog winst behalen. "Intensiteit en met passie spelen, dat gaat je wat opleveren."