Aantal Instagramvolgers Andries Noppert door WK verviervoudigd

De Instagrampagina van Andries Noppert © Omrop Fryslân
Het aantal Instagramvolgers van Oranjekeeper Andries Noppert is bij het WK in Qatar het hardst gegroeid van alle Oranjespelers. Voorafgaand aan het toernooi had de keeper van SC Heerenveen nog zo'n 27.000 volgers, donderdag zijn dit er 106.000. Dat blijkt uit een telling van het ANP.
Daarmee heeft Noppert, die eerst onderaan het lijstje hing, ploeggenoten Teun Koopmeiners, Kenneth Taylor en Justin Bijlow ingehaald. Aanvaller Cody Gakpo staat op nummer twee: zijn volgeraantal groeide de afgelopen twee weken met meer dan 90 procent. Luuk de Jong is de enige in de WK-selectie die in het toernooi volgers verloren is.
Het aantal Instagramvolgers van spelers in Oranje loopt sterk uiteen. Memphis Depay heeft met 16 miljoen volgers met afstand de grootste achterban op het platform. Hij wordt gevolgd door Virgil van Dijk (12,9 miljoen volgers) en Frenkie de Jong (10,9 miljoen).
Vrijdag speelt het Nederlands elftal tegen Argentinië in de kwartfinale van het wereldkampioenschap. Noppert staat dan normaal gesproken onder de lat.