Heerenveen houdt rekening met lucratieve transfer Noppert: "Gewoon doen"

Andries Noppert in het shirt van Oranje © ANP Foto
Heerenveen-collega Sydney van Hooijdonk heeft er begrip voor als Andries Noppert naar het WK een lucratieve transfer maakt. "Als er straks iets langskomt, wat ook financieel niet af te slaan is, dan moet je daar niet te lang over nadenken. Dan moet hij dat gewoon doen."
Trainer Kees van Wonderen weet nog niet of Noppert deze winter wel vertrekt. "In de voetballerij moet je met alles rekening houden. Als er een club komt die hem nu wil halen, moeten we daar ook niet benauwd voor zijn. Eerlijk gezegd zie ik dat nu nog niet gebeuren, maar als Andries deze lijn doortrekt, misschien wel in de zomer."
Bij Heerenveen zijn ze trots op Noppert
"Ik kijk alles", zegt Sydney van Hooijdonk, als wij hem vragen naar het WK. "Als het WK straks klaar is, krijg ik een mental breakdown. Dan weet ik even niet wat ik moet doen", lacht de aanvaller van Heereveen
Over de prestaties van Andries Noppert zegt hij: "Het is leuk om een teamgenoot in actie te zien in Oranje en Andries doet het goed. Met name in de eerste wedstrijd (tegen Senegal, red.) maakte hij een stabiele indruk, al was ik toen wel extra gespannen. Ik had echt zoiets van: shit, ik hoop dat hij het goed doet."
En over een eventuele winterse transfer van Noppert zegt Van Hooijdonk. "Sommige kansen komen maar één keer en die moet je dan wel pakken."
Trainer Kees van Wonderen over Andries Noppert op het WK
Volgens Van Wonderen heeft bondscoach Louis van Gaal veel lef om Andreis Noppert eerste doelman te maken op het allerhoogste podium als een WK. "Dat zou niemand anders doen! Geen enkele coach die zich daaraan durft te branden. Die zouden allemaal voor veilig gaan en kiezen voor Pasveer, Cillessen of Bijlow", zegt de trainer.
"Van Gaal durft het wel aan om Andries erop te zetten. Dat getuigt van lef en onafhankelijkheid, want als het niet goed gaat krijgt hij van alles over zich heen."

Extra spannend

Van Hooijdonk zit op het puntje van zijn stoel bij de wedstrijden van het Nederlands elftal. "Het is leuk om een teamgenoot in actie te zien in Oranje en Andries doet het goed. Met name in de eerste wedstrijd (tegen Senegal, red.) maakte hij een stabiele indruk. Al was ik toen wel extra gespannen. Ik had echt zoiets van: shit, ik hoop dat hij het goed doet".
Van Wonderen is onder de indruk van wat Noppert laat zien. "Andries keept nog niet zo lang op het hoogste niveau en al helemaal niet op dit niveau. Je ziet dat hij zich nog steeds aan het ontwikkelen is. Hij speelt nu anderhalf jaar zijn wedstrijden en dan nu deze ervaring met het Nederlands elftal erachter aan. Dat helpt enorm in zijn ontwikkeling."
Sydney van Hooijdonk over het WK in Qatar en zijn teamgenoot Noppert
Oranje heeft in de poulefase niet verloren, maar echt goed gevoetbald werd er niet. Dat zorgt wel voor wat zorgen bij Van Wonderen. "Je kijkt toch met een kritisch verlangende blik naar Oranje en je hoopt dat je een elftal te zien krijgt dat kans maakt op de wereldtitel. Tot nu toe maken Brazilië en Frankrijk een erg sterke indruk. Maar goed, wij hebben Noppert, nou laat hem het verschil dan maar maken!"
Noppert komt zaterdagmiddag om 16.00 uur weer in actie met Oranje. Dan is de Verenigde Staten de tegenstander in de achtste finale van het WK.