De Doelleazen met 5,4 miljoen streams vaakst gestreamde Friestalige artiest

De Doelleazen © De Doelleazen
De Doelleazen zijn de meest gestreamde Friestalige artiest van het afgelopen jaar. Op streamplatform Spotify werden hun nummers in de afgelopen twaalf maanden 5,4 miljoen keer beluisterd.
Zij staan daarmee boven De Kast en De Hûnekop. "Dit is machtig", zegt Ronald Wielstra, een van de mannen van de groep. Met het bekend maken van de jaarlijkse Wrapped op het platform krijgen luisteraars en artiesten een overzicht het afgelopen jaar. Veel mensen delen de lijstjes met meest beluisterde liedjes en artiesten op sociale media.
"Dat volgen wij natuurlijk ook. We krijgen die lijstjes en we komen er geregeld in voor", zegt Wielstra. "Daar zijn we trots op, het is een soort kroon op ons werk."
De Doelleazen maken een mix van "luistermuziek en losgaan", zo omschrijft Wielstra het. "Wij spreken de taal van de jeugd ook wel een beetje, en dat slaat aan." En vooral de jeugd streamt muziek, denkt hij. "Die zijn van de playlistjes."

'Trochbeuke'

De Doelleazen hebben een deel van hun succes behaald in de afgelopen twee jaar. "Er was corona, toen hadden we zeeën van tijd. Het begon een beetje met Simmerdei in 2020. Wij zijn doorgegaan en hebben in coronatijd twee albums de deur uit gedaan. Wij beuken door, we stoppen niet."
Intussen werken de mannen aan hun zesde album.