De Hûnekop wil met 'Wy kam fram Fryslân' op nummer 1 in de Top 2000 komen

Emiel Stoffers in de nieuwste clip van De Hûnekop © Omrop Fryslân
Twarres stond met 'Wêr bisto?' vorig jaar op nummer 1843 en De Kast met 'In Nije Dei' op 976, maar als het aan De Hûnekop ligt, staat er dit jaar nóg een Fries nummer in de Top 2000.
De Friese band roept heel Fryslân op om massaal op hun hit 'Wy kam fram Fryslân' te stemmen. "We roepen heel Fryslân op om een handje te helpen", zegt Emiel Stoffers, zanger van De Hûnekop.
"We hebben eerder een keer actie gevoerd om het nummer 'Ik wie smoar' van Oele Plop nummer 1 in de Fryske top 100 te krijgen en dat is gelukt, dus we gaan nu kijken of we Queen even aan de kant krijgen."
De band gaat campagne voeren op social media. "En ik heb een paar leuke stagelopers, die gaan stickers plakken. Als we een Facebook-bericht maken en als iedereen alle mensen tagt die hij kent, dan is iedereen snel op de hoogte. Dan wil heel Fryslân wel op ons stemmen."
Het zou toch mooi zijn als we een nummer over Fryslân op nummer 1 in de Top 2000 krijgen?
Emiel Stoffers van De Hûnekop
Hij ziet het als een groot avontuur. "Het zou toch mooi zijn als we een nummer over Fryslân op nummer 1 in de Top 2000 krijgen? Dat is één groot feest." Hoeveel stemmen er nodig zijn, weet Stoffers niet. "Geen idee, alle inwoners van Fryslân, dat moet vast genoeg zijn."
"Met een top 10-notering zijn we ook wel tevreden, hoor. Als we het niet halen, is het doorgestoken kaart", lacht hij. "Ook voor de Fryske top 100 mag trouwens op het nummer worden gestemd, ook al is het een Engelstalig nummer."
Vanaf morgen kan er op de Top 2000 worden gestemd, dat kan tot en met woensdag 7 december 15.00 uur.
Emiel Stoffers