'FryslânDOK sjocht fierder': Films van het platteland

FryslânDOK sjocht fierder © Omrop Fryslân
Vandaag dag twee van 'FryslânDOK sjocht fierder', gister is de week gestart met twee films over de wolf. Vandaag staat het thema het platteland centraal, met drie film uit België en Italië.

Buck Fever 'Hertenkoorts' (Amerika, België) 17'

In Texas (VS) staat Emily, een talentvol cheerleader van acht jaar, voor een grote uitdaging. Zij is het jongste kind in een echte jagersfamilie. En de enigste van wie er nog geen zelf geschoten hertenkop in de woonkamer hangt. Emily is vastberaden om dat lege plek aan de muur op te vullen. Ze gaat voor de eerste keer met haar vader op jacht.
Buck Fever © Griet Goelen

Farming on the spectrum (Engeland) 29'

Pennyhooks is een zorgboederij in Oxfordshine, bedoelt voor mensen in het autistische spectrum. Het contact met de beesten en het werk op de boerderij doet hun heel goed, zo zien we bij de mensen waar we mee kennis maken. Lydia runt de zorgboerderij al twintig jaar en heeft daar alles voor over. Een nieuwsgierige en ontroerende documentaire.
Farming on the spectrum © Ben Moore

La Prova 'Het Bewijs' (Italië, België) 17'

Een ouder echtpaar op het platteland van Zuid-Italië ziet hoe de tijd verstrijkt. Ze werkt hard op het erf. Er komt niet veel meer uit zijn handen. Samen worden ze oud en brengen ze een varken groot.
La Prova © Antoine Guillemot

Gasten

Vandaag drie gasten aan tafel bij Karen Bies, om te praten over de documentaires. Griet Goelen, de regisseur van 'Buck Fever', Susan Ophorst (hogeschool Van Hall Larenstein) en Piter Tjeerdsma, eindredacteur FryslânDOK.
Susan Ophorst< Karen Bies, Griet Goelen en Piter Tjeerdsma © Omrop Fryslân

FryslânDOK sjocht fierder

'FryslânDOK sjocht fierder' is vanaf dinsdag 29 november tot en met vrijdag 2 december, van 19.30 tot 21.30 uur te zien bij Omrop Fryslân.
'FryslânDOK sjocht fierder' is alleen te zien op televisie en wordt niet online gezet.
Kijk voor meer informatie op omropfryslan.nl/fryslandok.