Analist Harm Zeinstra: "Noppert heeft het tegen Qatar weer prima gedaan"

Andries Noppert © ANP
Analist Harm Zeinstra is zeer te spreken over de prestatie van Oranje-doelman Andries Noppert in de wedstrijd tegen Qatar. "Hij heeft niet veel te doen gehad, maar wat hij moest doen, deed hij goed."
Oranje won de laatste wedstrijd in poule A van het gastland en Noppert had een vrij makkelijke wedstrijd. "Er was geen direct doelgevaar van Qatar", zegt Zeinstra.

Onder controle

"In de eerste helft was er twee keer een schot dat recht op hem afkwam en in de tweede helft onderschepte hij een voorzet met zijn voeten. Dat deed hij goed, want op die manier zorgde hij ervoor dat er geen rebound ontstond. Andries straalde uit dat hij alles onder controle had, hij heeft heel steady gekeept."
"Het is altijd de kunst om het beetje wat je moet doen, dat je dat ook goed doet", zegt Zeinstra. "Dat je Qatar geen moment het idee geeft dat er wat te halen valt. Dat heeft Andries goed gedaan."

Strafschop

In de tweede helft was er nog wel een angstig penaltymoment, zag Zeinstra "Er werd gelukkig gefloten voor buitenspel, maar Andries tikte de aanvaller wel lichtjes aan. Een slimme speler zoekt de keeper op en loopt als het ware in je. Dat zijn altijd discutabele momenten. Nu was dit buitenspel, maar om dit tegen landen als Argentinië of Brazilië te doen, zou ik absoluut niet aanraden."
Er is geen enkele reden om Andries te wisselen.
Harm Zeinstra, analist
Zaterdag om 16.00 uur speelt Oranje in de achtste finales tegen de nummer 2 van groep B: de Verenigde Staten. Volgens Zeinstra staat Noppert dan weer op doel.

Weer de nul

"Er is geen enkele reden om Andries te wisselen", stelt Zeinstra. "Hij heeft het in alle drie wedstrijden (tegen Senegal, Ecuador en Qatar, red.) gewoon goed gedaan. Ze hebben niet verloren en hij heeft twee keer de nul gehouden. Ik vind Noppert een toppert", zegt de analist met een knipoog.