Met foutloze Noppert wint Oranje van Qatar en gaat door naar de achtste finales.

Andries Noppert keert de bal in de wedstrijd tegen Qatar © ANP
Met Andries Noppert onder de lat heeft het Nederlands elftal met 2-0 van Qatar gewonnen. Daarmee heeft Oranje zich als winnaar van groep A geplaatst voor de achtste finales van dit WK.
In de 26ste minuut scoorde Cody Gakpo de 1-0. De aanvaller van PSV plaatste de bal netjes in de hoek. Na goals tegen Senegal en Ecuador is het al het derde doelpunt van Gakpo.
Frenkie de Jong verdubbelde na rust de score. Na een voorzet van Klaassen kon doelman Barsham redding brengen, maar de rebound werd benut door De Jong. Het is voor De Jong pas zijn tweede doelpunt in 48 interlands.

Makkelijk

Doelman Andries Noppert had het makkelijk en hoefde niet veel in actie te komen. De Jouster had in de eerste helft een redding op een schot van Ismaeel Mohammad en in de tweede helft kon hij een schot van Abdulaziz Hatem keren met zijn voeten. De 2-0 kwam geen enkel moment in gevaar. Invaller Steven Berghuis schoot nog een bal op de lat.
Noppert is de onbetwiste nummer één van Oranje. Volgens bondscoach Louis van Gaal laat de Jouster zich de kop niet gek maken. "Ik denk dat Andries een persoonlijkheid heeft waarvan wij al aannamen dat hij niet onder de indruk zou zijn van het WK. Wat heel belangrijk was, was hoe hij in de weken voor het WK heeft gespeeld bij sc Heerenveen. Daar heeft hij alleen maar de ballen gestopt die hij kon stoppen. Hij was in vorm. Opbouwend kan hij ook de ballen geven die wij nodig hebben als team."

Zaterdag tegen winnaar groep B

In de achtste finales moet Nederland het komende zaterdag opnemen tegen de nummer 2 van groep B: de Verenigde Staten. Senegal gaat na een 2-1 overwinning op Ecuador als tweede door in groep A.