Sipke Hulshoff denkt al verder dan Oranje: "Cambuur wil ik nog een keer doen"

SportCast met Arjen de Boer, Roelof de Vries, Geert van Tuinen en Sipke Hulshoff © Omrop Fryslân
Sipke Hulshoff keert ooit als trainer terug bij SC Cambuur. "Maar nu nog niet. Daar is het te vroeg voor", zegt de assistent-trainer van Feyenoord in de Sportcast van Omrop Fryslân.
Hij ziet het wel voor zich, zegt de Wâldpyk. "Als ik een jaar of 58 ben, dan zou ik Cambuur nog wel een keer willen doen. Dan is de cirkel rond. Ik heb veertien jaar bij die club rondgelopen. Het zou mooi zijn om dan nog eens terug te komen als trainer."
Hulshoff heeft na zijn tijd bij Cambuur gewerkt als assistent-trainer bij FC Volendam en is op dit moment de assistent van Arne Slot bij Feyenoord. De Rotterdammers zijn koploper en 'Herbstmeister' van de eredivisie.
Na het wereldkampioenschap voetbal krijgt Hulshoff het drukker: hij gaat dan ook aan de slag als assistent van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk en beluister de Sportcast van 28 november:
Hulshoff werd via zijn zaakwaarnemer benaderd door bondscoach Ronald Koeman. "We hebben samen koffie gedronken en gepraat over van alles en nog wat. Ik weet nu eigenlijk nog niet precies waarom Koeman bij mij is uitgekomen. Maar hij doet het met zijn broer Erwin en zij zochten nog een veldtrainer."
Ronald Koeman is een echte manager, vertelt Hulshoff. "Hij heeft de 'helikopterview'. Mijn hart ligt bij het veldwerk. Dat doe ik bij Feyenoord ook."
Hulshoff heeft, met hulp van zijn ouders, veel geïnvesteerd in zijn carrière als voetbaltrainer. Hij werkte bij zijn vader in de zaak, een fietsenmaker, maar kreeg veel ruimte voor zijn werk in het voetbal. "Ik stond voor veertig uur op de loonlijst, maar er waren weken bij dat ik daar maar tien uur werkte. Dat ik nu assistent-bondscoach word, dat is een jongensboek. "
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.