Jongen (16) in Leeuwarden met groot mes beroofd van nep-Louis Vuittontas

Een man met een mes © Shutterstock.com (Alexey Lysenko)
Een 16-jarige jongen is vorige week donderdag op de Soestdijkstraat in Leeuwarden met een groot mes beroofd van zijn tas. De dief vroeg hem ook zijn trainingspak en jas uit te trekken, maar het slachtoffer kon op tijd ontsnappen.
Het slachtoffer werd door de verdachte gecomplimenteerd over zijn tas, een grijze imitatie schoudertas van het merk Louis Vuitton. Gelijk daarna werd hij slachtoffer van de beroving met het mes.
De jongen zei dat het slachtoffer ook al zijn kleding uit moest doen, omdat hij ook het trainingspak en de jas van het slachtoffer wilde hebben. Het slachtoffer vroeg of de dief dan wat meer afstand wilde nemen. Toen hij dat deed, kon het slachtoffer snel ontsnappen en sprintte hij weg van zijn belager.
De verdachte zou een man van ongeveer 20 jaar oud zijn met onverzorgde tanden en acné op zijn gezicht. De man had een donkerbruine jas van het merk Canada Goose en een rood Nike-trainingspak.
De politie vraagt mensen die wat hebben gezien of (deur)camerabeelden hebben met daarop de verdachte om contact op te nemen.