LDODK heeft zonder Erwin Zwart offday tegen Blauw Wit (A)

De spelers van LDODK zijn teleurgesteld © Dijks Media
Het derde duel in de Korfbal League heeft voor LDODK geen punten opgeleverd. In sporthal Kortezwaag verloren de Gorredijksters met 21-29 van Blauw Wit Amsterdam. De Friezen staan voorlopig op de zesde plaats.
LDODK raakte in de eerste korfbalwedstrijd van het nieuwe zaalseizoen aanvoerder Erwin Zwart kwijt door een blessure. Zijn broer André neemt nu zijn taak over in het eerste team van de ambitieuze Gorredijksters.

Slechte eerste helft

De Friezen begonnen slecht aan de eerste helft. Al snel stond er een achterstand van drie punten op het scorebord. LDODK had een scoringspercentage van slechts 14 procent. Bij de rust was het 9-14 voor de Amsterdammers en dat was niet eens onterecht
Gerald Aukes over LDODK-Blauw Wit (A)
Na rust kon de ploeg van trainer/coach Gerald Aukes het niet omdraaien. Blauw Wit maakte enkele geweldige punten en bij LDODK leek er soms niets goed te gaan. In de slotfase van de wedstrijd kwam LDODK terug tot 20-24 en leek het nog spannend te worden, maar niets was minder waar. Uiteindelijk stond er een eindstand van 21-29 op het scorebord.
Erwin Zwart van LDODK tijdens een eerdere wedstrijd © Orange Pictures
André Zwart (34) is bezig met zijn 17e seizoen in het eerste van LDODK. Sinds de promotie naar de Korfbal League in 2012 is hij al vaste kracht in de selectie van de ploeg uit Terwispel en Gorredijk. Zijn broer Erwin speelt ook al sinds het begin mee op het hoogste niveau. Op dit moment zit Erwin met een achillespeesblessure aan de kant.
Beide mannen waren al een keer topscorer in de League. In 2016 pakte André Zwart die titel met 122 goals. André speelde in verschillende Nederlandse jeugdteams, maar wist TeamNL niet te halen. Dat lukte Erwin wel. Hij speelde tussen 2014 en 2019 voor Oranje.
André Zwart vervangt broer bij LDODK
Erwin Zwart (32) was begonnen met zijn 11e seizoen in de sterkste competitie van de korfbalwereld. De aanvoerder viel echter in het openingsduel tegen DVO uit met een blessure. Een scheurtje in de achillespees houdt hem voorlopig aan de kant.
De revalidatie duurt tussen de drie en zes maanden. Mogelijk kan Erwin in de slotfase van de competitie nog aansluiten.

International

Tussen 2014 en 2019 speelde Erwin 39 interlands voor Oranje. Hij won met TeamNL 3 EK 's, 2 WK's en één keer de World Games (2017). In het seizoen 20/21 werd Zwart topscorer van de Korfbal League, samen met Mick Snel (Fortuna en TeamNL).
Momenteel heeft LDODK drie spelers in Oranje: Harjan Visscher, Ran Faber en Femke Faber.

Stand Korfbal League 22/23

TEAM DUELS PUNTEN
1. PKC 3 5
2. DVO 3 5
3. Fortuna 3 4
4. DOS'46 3 4
5. Blauw Wit (A) 3 3
6. LDODK 3 3
7. KZ 3 2
8. Groen Geel 3 2
9. KCC 3 1
10. Unitas 3 0