Was het een keepersfout of niet? Nederland verdeeld over optreden Andries Noppert

Andries Noppert tegen Ekwador © ANP
Het Nederlands elftal heeft vrijdag op het WK voetbal toch wat teleurstellend gelijkgespeeld tegen Ecuador (1-1). Doelman Andries Noppert uit Joure kreeg zijn eerste tegengoal in Oranje.
Dat gebeurde vlak na rust, in de vijftigste minuut van de wedstrijd. Er was balverlies op het middenveld, waarna Pervis Estupiñán kon uithalen.
Noppert kreeg daar nog wel een hand tegenaan, maar daardoor belandde de bal bij Enner Valencia, die hem zo in de goal kon tikken. Grote vraag is: had Noppert in deze situatie meer kunnen doen? Op Twitter zijn de meningen verdeeld.
Keepersanalist Harm Zeinstra vindt niet dat het doelpunt Noppert erg aan valt te rekenen. Zeinstra heeft wel een idee hoe de goal misschien wel voorkomen had kunnen worden.
Bondscoach Louis van Gaal was bij de NOS duidelijk over het optreden van de doelman van Joure. "Onze keeper heeft ook geen fout gemaakt, Andries Noppert."
Dinsdag speelt Nederland de laatste poulewedstrijd, tegen Qatar. Oranje heeft nu vier punten en is bij minimaal een gelijkspel zeker van een plaats in de achtste finales.