Wrakstukken bootongeluk bij Terschelling boven water gehaald

De Tiger op de dag van het ongeluk © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Duikers van de marine hebben dinsdag en woensdagochtend wrakstukken van het dodelijke bootongeluk in het Schuitengat bij Terschelling boven water gehaald. De onderdelen waren eerder met sonar gevonden.
De Landelijke Eenheid van de politie doet onderzoek naar het ongeluk en zal de brokstukken gebruiken voor een reconstructie van het ongeluk. Volgens de politie staat er een sterke stroming op de plek van het ongeluk en waren de wrakstukken ook al deels onder een laag zand verdwenen.
De duikers hebben woensdag extra duiken gemaakt om te zoeken naar het lichaam van de 12-jarige jongen, die sinds het ongeluk nog steeds vermist is, maar ze hebben niets gevonden.
Bij het ongeluk op 21 oktober tussen de snelboot Tiger en de watertaxi Stormloper vielen 4 doden, waarvan het 12-jarige jongetje dus nog steeds vermist is. Wanneer er meer duidelijk wordt over de uitkomsten van het onderzoek valt volgens de politie niet te zeggen.
Dennis Janus van de politie
De politie kan niet aangeven om welke stukken van welke boot het gaat omdat dat deel van het onderzoek is. "Het zijn puzzelstukken die helpen bij de reconstructie. We gaan de geborgen stukken onderzoeken op sporen en mankementen", zegt Dennis Janus van de Landelijke Eenheid.
Ook wordt gekeken naar de oorzaak. "Mocht er sprake zijn van verwijtbare schuld bij een of meerdere mensen dan kan er een proces-verbaal volgen en mogelijk strafvervolging."
Janus hoopt voor alle partijen duidelijkheid te kunnen geven, maar dat kan nog wel een poos duren. "Scheepsongevallen zijn langdurige onderzoeken. Het moet secuur gebeuren. Dat is vervelend, maar het is dichterbij dan we dingen missen of verkeerd doen."