Zeilster Marit Bouwmeester pakt brons op EK in Frankrijk

Marit Bouwmeester op het EK in Hyères © Organisaasje EK
Marit Bouwmeester heeft brons gepakt op het EK in de ILCA6-klasse. De 34-jarige zeilster uit Warten zakte op de laatste dag één plaats in het klassement en eindigde in Hyères als derde met 50 punten. De Europese titel ging met 44 punten naar Agata Barwinska uit Polen, het zilver was voor de Zwitserse Maud Jayet met 48 punten.
Bouwmeester keerde vorige maand bij de wereldkampioenschappen in de VS terug in wedstrijdverband, nadat ze in mei bevallen was van een dochter. Op het WK stond ze een tijdje aan kop, maar zakte ze in de laatste dagen mede vanwege moeheid steeds verder terug in het klassement en eindigde als 9e. Op het EK voor de kust van Hyères in Zuid-Frankrijk klom ze juist op de ranglijst.
De zeilster wil in 2024 graag meedoen aan de Olympische Spelen van Parijs. Ze pakte op de laatste drie Spelen steeds een medaille: zilver bij Londen 2012, goud bij Rio 2016 en vorig jaar brons in Tokio.

Andere Friese prestaties

De Friezen Mirthe Akkerman, Marissa IJben en Willem Wiersema deden ook mee aan het EK. Akkerman werd 14e en IJben eindigde als 27e bij de vrouwen. Wiersema eindigde bij de mannen op de 73e plaats in de ILCA7-klasse.