Nieuw Cambuurstadion later klaar: "September niet heel realistisch"

Sportcast met Ard de Graaf © Omrop Fryslân
De eerste wedstrijd van SC Cambuur in het nieuwe stadion wordt waarschijnlijk niet in september 2023, maar in januari van 2024 gespeeld. Dat zegt algemeen directeur Ard de Graaf in de Sportcast.
De bouw van het nieuwe stadion is begonnen en de funderingen liggen erin. Toch komt het oorspronkelijke doel van de Leeuwarders, om daar over tien maanden aan het nieuwe seizoen te beginnen, niet uit. "Het is niet heel realistisch", zegt De Graaf.
"We bereiden ons voor op meerdere scenario's, waarbij het scenario van 1 september het meest ingewikkeld is", vertelt de directeur van Cambuur. De komende weken zal er meer duidelijkheid komen over de planning van het nieuwe stadion, dat gebouwd wordt aan de westkant van Leeuwarden.
Bouwbedrijf Van Wijnen is als projectontwikkelaar verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe stadion. De Graaf: "Eerdaags zal daarover een knoop doorgehakt moeten worden van wat wordt nu de planning en wanneer kunnen we over. Daar zit iedereen op te wachten."
De voetbalclub gaat ervan uit dat na de winterstop van het volgende seizoen, dus in januari van 2024, de eerste wedstrijd kan worden gespeeld in het nieuwe onderkomen. "De winterstop is het scenario dat wij het meest voor het oog hebben", geeft De Graaf toe. "Maar als het eerder kan, gaan we eerder. Want we hebben grote behoefte aan die overstap."
Mocht Cambuur zich dit jaar handhaven en dus volgend seizoen weer in de eredivisie spelen, dan zal de club zich melden bij voetbalbond KNVB. Want, De Graaf heeft wel een idee voor een openingswedstrijd. "Als je in de competitie over moet, zou de derby een mooie zijn om te beginnen."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een nieuwsgierige gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.