Bosschaart baalt van nederlaag, maar: "Tweede helft waren we soms echt beter dan Feyenoord"

Trainer Pascal Bosschaart © Orange Pictures
Trainer Pascal Bosschaart is ontevreden met de nederlaag van SC Cambuur tegen Feyenoord (1-0) donderdagavond, maar is wel blij met "hoe je je staande houdt hierzo".
De Rotterdammer zag dat de Leeuwarders in zijn woonplaats vooral in de tweede helft goed partij konden bieden aan Feyenoord. "In de tweede helft vond ik ons bij fases ook wel echt beter dan Feyenoord", zegt Bosschaart. "Maar uiteindelijk ga je weg met een nederlaag. Dat is niet fijn."
Pascal Bosschaart vindt dat het 5-3-2-systeem prima werkte
De grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van middenvelder Jamie Jacobs. Hij kwam door een voorzet van Remco Balk alleen bij keeper Justin Bijlow. Een klein tikje was genoeg geweest voor een doelpunt, maar Jacobs kon de bal niet goed raken.
"Die bal moet er gewoon in, en dat is zonde", zegt Jacobs. "Maar dat is wel een beetje waar we met z'n allen inzitten nu en dat moeten we gaan doorbreken. Dan speel je vandaag misschien per ongeluk wel 1-1."
De Noord-Hollander heeft er wel vertrouwen in dat die omslag zal komen: "Als ie straks weer valt, dan schiet ik ze weer allemaal binnen. Zo is voetbal ook wel weer."
Jamie Jacobs kreeg een grote kans op de gelijkmaker tegen Feyenoord, mar hij mist de scherpte
Cambuur speelde donderdagavond voor het eerst in een 5-3-2-systeem. Jacobs kijkt daar met een dubbel gevoel op terug. "Het was lastig. We doen het niet heel vaak", seit de middenfjilder. "Maar ik denk wel dat het de beste keuze was."
Bosschaart kijkt er "zeer tevreden" naar. "Ik denk dat we het goed hebben ingezet vandaag (tongersdei, red.). We hebben goed gekeken naar Feyenoord. Ik vond ook wel dat we in de eerste helft een aantal momenten hadden dat we 1-op-1 stonden bij ons voorin, alleen dat de eindpass niet goed was. Als die wel goed is dan loop je misschien wel twee of drie keer alleen op de keeper en dan wordt het weer een andere situatie."

De derby

Of de interim-trainer het systeem ook komende zondag gaat gebruiken in de Friese derby tegen sc Heerenveen weet hij nog niet. "Daar heb ik nog helemaal niet overnagedacht", zegt Bosschaart, die pas vanaf vrijdag zijn blik op die wedstrijd richt.
Jacobs kijkt al wel uit naar de wedstrijd met de provinciegenoot. "Dan gaan we gewoon vol gas geven en dan gaan we voor die drie punten", zegt Jacobs.