Watertaxi geborgen, zoektocht naar slachtoffers ongeluk Waddenzee gestaakt

De watertaxi wordt op de kant getakeld © CAMJO Media
De Stormloper, de watertaxi die betrokken was bij een ongeluk met een veerboot op de Waddenzee is in Harlingen op de kant getakeld. De zoektocht naar vermisten is gestaakt. Het is te donker. De actie wordt zaterdag ook niet meer opnieuw opgestart.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is het niet duidelijk wat de zee gaat doen. "De lichamen kunnen overal aanspoelen: op Vlieland, op Terschelling, op een zandbank; we weten niet meer waar we moeten zoeken."
De hulpdiensten hebben vrijdag de hele dag gezocht naar een jongen van 12 en een volwassen man, die na het ongeluk vermist raakten. De kans is klein dat het tweetal nog leeft.
Bij het ongeluk zijn ook twee anderen omgekomen. Hun lichamen zijn geborgen. Inmiddels is ook de watertaxi, de Stormloper, in Harlingen aangekomen. Het schip is op de kant getakeld.

Herdenking op Terschelling

Op Terschelling wordt zaterdag in het gemeentehuis een bijeenkomst over het ongeluk georganiseerd. Iedereen die dat wil, kan wat delen over het ongeluk of er een vraag over stellen. Burgemeester Caroline van de Pol zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn.