Scouting van Maasdijk uit Heerenveen viert 85-jarig jubileum met middeleeuws dorp

Van kasteelpoorten tot echte kanonnen: het scoutingterrein in Oranjewoud van Scouting van Maasdijk is dit weekend omgetoverd tot een middeleeuws dorp. Bij het 85-jarig bestaan pakt de vereniging groots uit. Het thema van dit bijzondere weekend is de middeleeuwen.
"We hebben vandaag activiteiten waarbij de leden ridderactiviteiten doen. Het hele jaar hebben we zo'n zes activiteiten om van onze leden echte ridders te maken. We hopen dat in juli volgend jaar iedereen zijn ridderdiploma krijgt", vertelt bestuurslid Tom Kramer.
Dit weekend hebben de leden ook een zeer vol programma, alles met als thema de middeleeuwen. Kramer: "De kinderen zullen allemaal geheime kamers in ons scoutinggebouw ontdekken. Daarmee doen ze proeven en daarmee verzamelen ze dingen waarmee ze riddertests doen. Ook gaan we naar het centrum om te zoeken naar ridderfiguren en draken."
Er staan nog meer activiteiten op het programma. In januari is er een boerenkoolfeest en aan het einde van het jaar is de seizoensafsluiting waarbij extra groot wordt uitgepakt.
Scouting Heerenveen bestaat 85 jaar
Scouting van Maasdijk is de oudste scoutingvereniging in Heerenveen. "Het is een bijzondere vereniging en dat komt door de vrijwilligers. We hebben een groep van 40-50 vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. Ze zorgen ervoor dat de kinderen elke week een mooi programma krijgen en dat alles opgebouwd en afgebroken wordt. Zonder die vrijwilligers zou de groep eigenlijk niet bestaan", zegt Tom Kramer.
De vereniging krijgt een aantal nieuwe vrijwilligers en die zijn ontzettend enthousiast. Kramer: "Daar zijn we heel blij mee en we hopen er nog 85 jaar aan vast te plakken!"