Andries Noppert baalt nog van goal Gakpo: "Ik had 'm kunnen hebben"

© Omrop Fryslân
Keeper Andries Noppert kan zich niet vinden in de kritiek die er is op het spel van sc Heerenveen. "Wij weten zelf ook wel dat we aanvallend meer moeten brengen. Maar we tonen ons wel bereid om alles te geven. Zoiets heeft ook tijd nodig."
Noppert kijkt in de Sportcast terug op de wedstrijd die sc Heerenveen zondag met 1-0 verloor van PSV. Gakpo passeerde de keeper van sc Heerenveen met een schot vanaf de rand van de 16 meter. "Ik ben ervan overtuigd dat ik die bal had kunnen pakken. Negen van de tien keer pak je hem."
De doelman begrijpt de frustratie van Sydney van Hooijdonk heel goed. Die baalt ervan dat Heerenveen niet meer kansen krijgt. "Die jongen staat er om een goal te maken. En als dat niet lukt, dan raak je gefrustreerd. Ik was gisteren ook gefrustreerd."
Noppert is nog altijd in de race voor een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal. De keepers die in beeld zijn, hebben vorige maand een speciale penaltytest gedaan, onder leiding van oud-volleybalcoach Peter Murphy. Een test op wetenschappelijke wijze.
"Ze willen kijken of dat werkt", vertelt Noppert. "We hebben testen gedaan om te kijken hoe je in elkaar zit. Het heeft te maken met het brein. Dan kunnen ze zien hoe je in elkaar steekt."
Doe't hy fertelde hoe't ik yn elkoar sit, tocht ik: ferdomme, dat kloppet.
Andries Noppert
Noppert vindt zichzelf vrij nuchter. "Maar toen hij vertelde hoe ik in elkaar zit, dacht ik: verdomme, dat klopt."
"Hoe ik dan in elkaar zit? Dat mag ik nog niet verklappen. Dat moet nog uitkomen."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten jou in de Sportcast afwisselend alle maandagen bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.
Noppert pakte bij de test een van de vijf penalty's. Die van Kenneth Taylor. Pasveer pakte bijvoorbeeld geen penalty.
Dat Noppert vorige maand geselecteerd werd voor de interlands tegen België en Polen, kwam voor de Jouster als een grote verrassing. "Nooit bij stilgestaan." En nu is hij misschien wel heel dichtbij deelname aan het WK. "Ik kan maar één ding doen en dat is goed keepen. Voor de rest heb ik het niet in de hand."