Heerenveense zangeres Katie Koss voor duizenden euro's aan apparatuur kwijt

Katie Koss © ANP
Het was een onaangename verrassing voor zangeres Katie Koss uit Heerenveen: er is voor meer dan 5.000 euro aan apparatuur gestolen uit haar kofferbak.
Katie Koss (de artiestennaam van de van oorsprong Oekraïense Katja Poltavets) kwam donderdagavond in een parkeergarage in Leeuwarden om haar instrumenten en apparatuur uit de auto te halen. En toen bleek dat alles weg was.
"Mijn gevoel is ondertussen al weer een beetje gaan liggen, maar toen ik de kofferbak opendeed, zakte de grond wel even onder mijn voeten vandaan. Ik was heel boos en verdrietig. En een beetje radeloos", zegt ze zelf.
Katie Koss
Gitaarversterker, microfoons, kabels, pedalen, alles is weg. "Eigenlijk alles wat ik nodig heb om op te treden. Het is een beveiligde parkeergarage waar je alleen als abonnementhouder in kunt. Je kunt het dom vinden en ik weet zeker dat ik dit nooit meer ga doen, maar ik ging er toch vanuit dat het veilig zou zijn voor een nacht."

Boos

Ze wordt er nog steeds een beetje kwaad door, vertelt de zangeres. "Ik was vooral ontsteld en misschien wel een beetje boos over mijn eigen naïviteit: dat ik ervanuit ging dat dit soort dingen niet gebeuren in een beveiligde parkeergarage. Ik werd geconfronteerd met dat er nog steeds mensen zijn die dit doen."
In de parkeergarage hangt een beveiligingscamera, maar er is nog steeds niet duidelijk van wie die nu is. "Ik wordt op dit moment wat van het kastje naar de muur gestuurd door de gemeente en de beheerder van de garage. Iedereen wijst de andere kant op. Ik ben er gefrustreerd over."

Tijdelijke oplossing

Voor het optreden kon ze gelukkig een gitaar lenen van een bandgenoot. "Dus dit weekend zijn we voorzien. We spelen in Den Bosch en Haarlem. Het is niet heel handig, maar voor nu heb ik een tijdelijke oplossing."
Verder heeft ze een crowdfundactie opgezet om geld bij elkaar te krijgen voor nieuwe instrumenten en apparatuur. "Ik heb er heel lang over gedaan om dit zorgvuldig bij elkaar te zoeken, tweedehands ook. Dat wordt gewoon niet verzekerd."