De Jong fluit zijn Cambuur terug en foetert: "We zitten niet in de flow"

Trainer Henk de Jong © Orange Pictures
"We zitten niet in de flow. We moeten iedere week zo scherp als een mes zijn." Cambuurtrainer Henk de Jong laat na de prachtige 3-0 overwinning op PSV een waarschuwing horen en fluit zijn ploeg terug.
De Jong kreeg vrijdag op de training wat hij verwachtte: de spelers die zondag de basis vormen in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (dezelfde basis als tegen PSV) bakten er in de partij tegen de reserves niets van.

Aanpakken

De trainer liet zich in de trainingspartij verbaal dan ook behoorlijk gelden, maar reageerde na afloop gemoedelijker: "Prachtig vind ik dat. Mooi dat het nu gebeurt. Dan pak ik ze even aan. Dat is het mooiste wat er is. Dit gebeurt iedere week, overal in de hele wereld. Maar ik vind het mooi dat ik even lekker kan foeteren."
Henk de Jong kijkt vooruit op Go Ahead Eagles tegen SC Cambuur
Tegen Go Ahead Eagles begint Cambuur met dezelfde basis als tegen PSV. Alex Bangura is nog geschorst en dat geldt ook voor Mees Hoedemakers. Of Robin Maulun bij de selectie zit noemt Henk de Jong 'kiele kiele'. Roberts Uldrikis sluit wel weer aan bij de selectie.
Go Ahead Eagles zit in dezelfde situatie als Cambuur. De ploeg uit Deventer speelde in de Arena met 1-1 gelijk tegen Ajax. Ook de ploeg van voormalig Cambuurtrainer René Hake vindt dat dat punt in de komende wedstrijd verzilverd moet worden.

Go Ahead en Cambuur denken hetzelfde

Henk de Jong over de tegenstander: "Ik denk dat René tegen ons ook de aanval gaat zoeken. Zij hebben dezelfde schwungs als wij. We denken allebei hetzelfde: we moeten nu drie punten pakken. Dus ik verwacht een Go Ahead dat zeer gemotiveerd zal zijn. Ik verwacht een hele moeilijke, maar mooie wedstrijd."
Maar er moeten eigenlijk drie punten worden meegenomen uit Deventer: "Dat proberen we wel. Maar dat doen we niet zomaar. Het zou echt geweldig zijn als we dat voor elkaar krijgen. Maar als het een punt is dan is het een punt. We moeten hem niet verliezen."