Kinderen CBS De Wegwijzer uit Kollumerpomp moeten naar andere school door lerarentekort

CBS De Wegwijzer yn De Pomp © RTV NOF
Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen niet meer terecht op CBS De Wegwijzer in Kollumerpomp. Door ziekte en het lerarentekort is er geen leerkracht voor die groepen te vinden. De kinderen uit die groepen moeten nu naar een andere school.
Het lukte schoolbestuur Arlanta aan het begin van het schooljaar niet om voor elke dag bevoegde leraren voor de groep te krijgen. Een juf met een bevoegdheid gaf drie dagen les en de andere twee dagen werden ingevuld door een onderwijsassistent.

"Bij het grofvuil gezet"

"Die situatie vinden we niet wenselijk. Voor iedere groep willen we een bevoegde leerkracht. We zijn steeds bezig geweest met zoeken, maar dat lukte niet", zegt Heidi Rubingh van Arlanta. Toen werd de bevoegde lerares ook nog langdurig ziek, waardoor er helemaal niet meer een geschikte leraar beschikbaar was. Arlanta heeft daarop andere scholen benaderd of zij de kinderen uit groep 7 en 8 wilden opvangen.
Ouders van de kinderen werden daarover dinsdag geïnformeerd. "Het was een hele emotionele bijeenkomst waar mensen lamgeslagen en boos waren. Het voelt alsof mijn kind als een vuilniszak wordt behandeld en bij het grofvuil wordt gezet", zegt Ellen van Wieren, een van de ouders.
Arlanta geeft aan dat het geen gemakkelijk besluit was, maar dat er geen andere opties waren. Ouders voelen zich in de steek gelaten en zijn bang dat dit het begin van het einde is voor CBS De Wegwijzer.