Nieuwbakken minister Adema had twijfels vanwege veiligheid van gezin

Piet Adema © Omrop Fryslan
Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, had twijfels over het aanvaarden van zijn nieuwe ambt. De reden hiervoor is de bedreigingen waar hij en zijn gezin mogelijk mee te maken krijgen.
Adema (ChristenUnie) werd vandaag benoemd als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Voor zijn beëdiging haalde hij onder meer het incident met stikstofminister Christianne van der Wal aan. Relschoppers verzamelden zich deze zomer bij haar huis. Dat zette hem aan het denken.

Gesproken met gezin

De Drachtster heeft veel gesproken met zijn gezin. "Maar ik ben ervan overtuigd dat dit nodig is om nu de stap naar voren te zetten."
De plannen om het stikstofniveau flink te verminderen, zette kwaad bloed bij veel boeren. Adema zegt 'zekerheid, rust en duidelijkheid' te willen bieden aan de agrarische sector.

Henk Staghouwer

Henk Staghouwer, Adema zijn voorganger, lag onder vuur in de Tweede Kamer. Zijn perspectiefplannen werden ondermaats bevonden. Vervolgens duurde het drie weken voordat de ChristenUnie een opvolger wist te vinden.