Heerenveentrainer niet teleurgesteld na gelijkspel: "Stap voor stap naar hoger niveau"

Syb van Ottele maakte zijn debuut in de basis © Orange Pictures
sc Heerenveen kwam zondagavond met één punt terug uit Emmen. Met maar één grote kans voor de Friezen, was de trainer toch tevreden met wat hij had gezien.
"Nee, ik ben niet teleurgesteld", zei trainer Kees van Wonderen na afloop van de wedstrijd. "De mensen zien een elftal waar heel veel energie in zit, dat voor elkaar vecht en dat elkaar niet laat zakken. Je ziet allerlei dingen waar we mee bezig, waar we op trainen en die zie ik vertaald worden op het veld."
Trainer Kees van Wonderen na FC Emmen - sc Heerenveen
Natuurlijk had hij willen winnen, "maar ik kan prima leven met zo'n wedstrijd in de fase waar we in zitten. Tot zo'n 25 meter voor de goal is het prima in orde, maar we komen te weinig tot kansen en goals." Zijn ploeg had met Milan van Ewijk één grote kans.
Van Wonderen was realistisch over de tegenstander. "Het is niet zo dat we even de punten gingen ophalen in Emmen." Hij is tevreden over zijn ploeg. "Ik heb mooie aanvalsopbouw gezien, de jongens durven te voetballen tussen de linies. Stap voor stap gaan we naar een hoger niveau."
Milan van Ewijk had de wedstrijd kunnen beslissen. "Ik had de overwinning op mijn voet. We kregen één kans, maar ik schiet naast. Ik had moeten scoren, ik was wel gefocust maar ik raakte hem verkeerd."
Milan van Ewijk na FC Emmen - sc Heerenveen
Hij noemde het een conditiewedstrijd, veel heen en weer, met twee verdedigende ploegen tegenover elkaar. "We hebben niet veel gecreëerd."
Hij is teleurgesteld dat ze niet met 3 punten naar huis gaan. "Maar we hebben ook niet verloren. Als je er niet doorheen komt, dan gebeurt er niks."
Syb van Ottele mocht voor het eerst in de basis starten omdat Joost van Aken op de laatste training geblesseerd raakte. Het smaakte naar meer.
Syb van Ottele na FC Emmen - sc Heerenveen
Toch was ook hij teleurgesteld. "Met één kans hebben we weinig gecreëerd. Ons veldspel was beter, maar in de eindpass waren we slordig." Maar dat zijn ploeg de nul heeft gehouden, doet hem als verdediger ook wel goed.