Aanvaller Amin Sarr van sc Heerenveen: "De volgende strafschop is voor Sydney"

Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk © Orange Pictures
Als sc Heerenveen zondagavond tegen hekkensluiter FC Emmen een strafschop krijgt, neemt aanvaller Amin Sarr die niet. "Sydney van Hooijdonk en ik hebben de afspraak gemaakt dat we om en om de strafschoppen nemen. Dus de volgende is sowieso voor Sydney."
Aanvaller Amin Sarr wil sc Heerenveen aan doelpunten helpen
Twintig minuten voor tijd kreeg sc Heerenveen tegen FC Twente bij een 2-1 voorsprong dé mogelijkheid de voorsprong te vergroten. Maar de inzet van 11 meter van Sarr werd gekeerd door doelman Lars Unnerstall.
Het betekent niet dat Sarr niet langer de nummer één is voor de strafschoppen. Aan het begin van dit seizoen heeft hij met collega-spits Sydney van Hooijdonk afgesproken dat ze de buitenkansjes van 11 meter eerlijk verdelen.

Gevaarlijk spitsduo

Samen met Sydney van Hooijdonk vormt Amin Sarr het levensgevaarlijke spitsduo van sc Heerenveen. Het tweetal, ook wel 'S2' genoemd, heeft een duidelijke doelstelling.
Voor aanvang van dit seizoen vertelde Sarr dat ze samen zo'n 30 doelpunten willen maken. Al relativeert de Zweedse aanvaller die uitspraak nu.
Hij zegt: "Ik heb gezegd dat we dat proberen. Je moet de lat altijd hoog leggen en dan moet je kijken waar je uitkomt. Als we net wat minder scoren dan 30, dan is dat nog altijd niet slecht. Of het mogelijk is om samen 30 keer te scoren? Dat weet je nooit, het blijft voetbal."

Doelpunten

Toen Sarr in januari van dit jaar de overstap maakte van Malmö FF naar sc Heerenveen, was het zoeken naar de positie waar hij het beste rendeert. In eerste instantie werd hij als linksbuiten opgesteld, maar sinds hij de kans heeft gekregen als spits is er geen twijfel mogelijk.
Vorig seizoen scoorde Sarr in de tweede seizoenshelft zes keer. Dit seizoen staat de teller na zeven wedstrijden nog maar op één doelpunt.
Amin Sarr: "Natuurlijk wil je als aanvaller meer doelpunten maken, al heb ik wel veel assists (4, red.) op mijn naam staan. Voor een middenvelder is een assist misschien net zo mooi als een doelpunt, maar voor een aanvaller is dat anders. Al ben ik niet chagrijnig als ik niet scoor. Ik ken mijn kwaliteiten en ben ervan overtuigd dat de doelpunten wel weer komen."
Ik wil het seizoen bij Heerenveen afmaken.
Amin Sarr over zijn toekomst
Sarr ziet sc Heerenveen als een mooie springplank naar de top. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in de toekomst in één van de top-5-competeities mag spelen.

Real Sociedad

En ook al heeft hij een contract tot en met de zomer van 2025, verschillende Europese ploegen zijn nieuwsgierig. In de Zweedse krant Sportbladet stond deze week nog dat het Real Sociedad interesse zou hebben. Sociedad staat op de achtste plaats op het hoogste niveau van Spanje. Maar Sarr houdt zich niet bezig met alle praatjes om zijn persoon heen.
"Nu ik hier in Nederland ben, lees ik het Zweedse nieuws niet. Ik richt me op dit seizoen en het is mijn doel het seizoen bij Heerenveen af te maken. Al weet je natuurlijk nooit hoe het komt."