Tialda Hoogeveen volgt Lida Dijkstra op als Kinderboekenambassadeur van Fryslân

Tialda Hoogeveen © Joke Schut
Tialda Hoogeveen is de komende twee jaar de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Fryslân. Dat is vrijdag bekendgemaakt bij de presentatie van de Friese vertaling van het Kinderboekenweekgeschenk.
Hoogeveen is journalist, redacteur en schrijfster van boeken voor kinderen en volwassenen. Ook werkte ze een aantal jaar als Schoolschrijver bij Friese basisscholen. Onlangs heeft ze een Oekraïens prentenboek vertaald naar het Fries, dat de titel Maia en har freonen kreeg, en verscheen van eigen hand het kinderboek Abe en de Aardichman.
Vanaf januari zal Hoogeveen in haar rol als ambassadeur het Friese kinderboek promoten. "Ik vind het een hele eer om Kinderboekenambassadeur van Fryslân te zijn. Verhalen verbinden ons met elkaar en met de wereld. Ik heb er zin in om het kinderboek een nog groter podium te bieden. Er is een kinderboek voor iedereen, voor kinderen én volwassenen, dat weet ik zeker."
Hoogeveen is de opvolger van Lida Dijkstra, die in januari 2020 als eerste Kinderboekenambassadeur van Fryslân werd geïnstalleerd. De Kinderboekenambassadeur is een project van de organisatie Boeken fan Fryslân.