Aris begint competitie met nederlaag in laatste secondes tegen Yoast United

Reinder Brandsma uit Damwâld begint aan zijn vierde seizoen bij Aris © Dijks Media
De basketballers van Aris Leeuwarden zijn het nieuwe seizoen in de BNXT League begonnen met een nederlaag. In het Kalverdijkje werd het 92-94 tegen Yoast United.
De Leeuwarders, die met veel nieuwe spelers aan de tip-off stonden, hadden een valse start. Na het eerste kwart stond het 22-25, maar daarna kwam Aris op stoom tegen de ploeg uit Bemmel. Het tweede kwart werd met twaalf punten verschil gewonnen en dus stond er een 49-40 voorsprong op het bord bij de rust.
Na rust liep de ploeg van Vincent van Sliedregt verder uit na een voorsprong van twaalf punten. In het laatste kwart kwam de Gelderse ploeg echter steeds dichterbij.
Met nog 46 seconden op de klok was het verschil nog maar een punt: 92-91. Met nog zeventien seconden te gaan maakte Yoast een driepunter: 92-94. Aris kreeg nog een kans op een drie- en tweepunter, maar beide schoten werden gemist. Daarmee glipte de eerste overwinning van het seizoen Aris uit handen.

Opzet BNXT League

Aris begint het seizoen met een Nederlandse poule van tien ploegen. De bovenste en onderste vijf vormen daarna in de tweede fase van het seizoen een poule met respectievelijk de bovenste en onderste vijf van de Belgische poule.