Heerenveen tegen nummer laatst FC Emmen: "Het wordt zeker geen appeltje-eitje"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Trainer Kees van Wonderen moet harde keuzes maken voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Tibor Halilovic komt terug na twee wedstrijden schorsing en Thom Haye en Mats Köhlert zijn weer hersteld van blessures.
Heerenveen won de laatste competitiewedstrijd ietwat gelukkig van FC Twente (2-1). Dat gebeurde zonder Thom Haye en Tibor Halilovic op het middenveld, maar met Simon Olssen en Antoine Colassin.
Trainer Kees van Wonderen over de wedstrijd tegen FC Emmen
Tegen FC Emmen beschikt Kees van Wonderen over een volledig fitte selectie en dus zal hij knopen door moeten hakken. "Dat is niet altijd leuk, omdat je elke speler zijn minuten gunt. Maar je moet kijken naar wat het beste is voor het elftal en de club. Al ben ik geen trainer die de hele boel op zijn kop gaat gooien. Zeker niet!"
Het ligt in de lijn der verwachting dat zowel Haye als Köhlert terugkomen in de basis, al wilde Van Wonderen zich daar vrijdagmiddag niet over uitlaten.
De wedstrijd FC Emmen - sc Heerenveen begint zondag om 20.00 uur. Het duel is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar komt van Arjen de Boer
FC Emmen is de nummer laatst van de eredivisie, de ploeg van trainer Dick Lukkien verloor de laatste twee competitiewedstrijden van Excelsior (2-1) en Go Ahead Eagles (2-0). Toch mag Heerenveen de hekkensluiter niet onderschatten, al is het alleen maar om het feit dat sc Heerenveen de laatste drie seizoenen als verliezer van het veld af stapte.
Van Wonderen: "Het is geen appeltje-eitje dat we daar zomaar even de punten gaan ophalen. Er zijn een aantal dingen waar we niet zo aan gewend zijn, neem in eerste instantie de ondergrond (FC Emmen speelt op kunstgras, red.). Daar moet je op voorbereid zijn. Ze hebben een enthousiaste aanhang en dus moet je klaar zijn om het gevecht aan te gaan."