Christa Oosterbaan van Terschelling op tweede plek PvdA-Statenlijst

Christa Oosterbaan © PvdA
Christa Oosterbaan van Terschelling is de hoogste nieuwkomer op de PvdA-conceptkieslijst voor Provinciale Staten. Op de lijst van de sociaal-democraten staan veel nieuwe namen.
Alleen lijsttrekker Edou Hamstra en Jaap Stalenburg uit Heerenveen hebben ruime ervaring als Statenlid. Op de derde plaats staat Klaas Zwart, oud-raadslid van de gemeente Leeuwarden.
Op de vijfde plek staat oud-wielrenner Daan Olivier uit Heerenveen. Een andere opvallende kandidaat is publicist Sander Terphuis. Hij is van Iraanse komaf en koos zelf een Nederlandse achternaam om makkelijker te integreren. Christa Oosterbaan was eerder raadslid voor de PvdA op Terschelling en ook kandidaat-Kamerlid.
Voor het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân is Henk Mulder lijsttrekker. Hij zit al sinds 2019 in het waterschapsbestuur. Annelies Stolp staat op de tweede plaats voor de waterschapsverkiezingen. Het gaat op dit moment nog om concept-kieslijsten. De leden van de PvdA zullen op 29 oktober de definitieve kandidatenlijst vaststellen.

YouTube-filmpjes

De PvdA presenteert vrijdag ook het verkiezingsprogramma. Het gaat niet om een document met veel tekst, maar om tien thematische filmpjes van 3 minuten, die zijn ingesproken door lijsttrekker Edou Hamstra.
Voorzitter Roelof Veldhuis van PvdA Fryslân hoopt met dit medium meer mensen te bereiken als met een traditioneel partijprogramma. "Bij een ouderwets partijprogramma kun je je afvragen, wie leest zoiets nog? De jongere generaties zijn heel visueel ingesteld. We hopen dat wij zo de drempel een stuk lager maken."
De PvdA houdt vrijdag ook een 'partijfestival' in Heerenveen om programma en kieslijst onder de aandacht te brengen.