Jongetjes voetballen met egeltjes in Franeker 'Niet zeker of ze het overleven'

Een van de egels waarmee gevoetbald is © Stichting Dierenambulance De Waadhoeke
In Franeker zijn drie gewonde egels gevonden. Volgens de moeder van een jonge getuige zou er door twee jongens van onder de tien jaar mee zijn gevoetbald.
De zoon van de vrouw zou hebben gezien dat twee jongetjes met een nest van zes egeltjes aan het gooien en voetballen waren. Hij kon nog snel een van de egeltjes meenemen naar huis, waar hij zijn moeder inschakelde.
Toen de moeder aankwam bij het 'plaats delict' waren de twee jongetjes er nog. Ze heeft beiden streng aangesproken en zei dat de jongetjes zo snel als mogelijk de andere egeltjes moesten vinden. Er werd nog maar een gevonden. Intussen is er ook een derde teruggevonden.

Stress

"Het is nog niet zeker of ze het overleven", zegt Richard Beiman van de dierenambulance. "De egels waren puur gestrest en helemaal hijgerig. Ze waren gelukkig nog wel heel, maar ze waren niet rustig. Helemaal van slag."
De drie egeltjes worden op dit moment opgevangen bij de Fûgelhelling in Ureterp. Eén van de namen van de jongetjes is ondertussen bekend bij de politie. "We hopen dat ze ermee aan de gang gaan", zegt Beiman. "Dit kan gewoon niet."