Chefkok Geert-Jan Vaartjes begint in De Abdij in Dokkum

Geert-Jan Vaartjes © RTV NOF
Chefkok Geert-Jan Vaartjes en zijn compagnon Hylke Jan Tholen worden de nieuwe gezichten van hotel-restaurant De Abdij in Dokkum. Het duo is bekend van proeflokaal Oan Tafel en Grand Café Jan in Wergea en ziet in Dokkum een nieuwe culinaire uitdaging.
Vaartjes werkte eerder in meerdere sterrenrestaurants, zoals De Librije in Zwolle en De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag.
"Ik heb zeven jaar in het buitenland gezeten. Als je dan terugkomt, zie je wat voor moois we hier allemaal hebben", vertelt Vaartjes. "Ik wil laten zien wat de regio te bieden heeft, het Wad en de Friese Wouden. En wat je met lokale producten zoals oesters kunt maken. "
Vanaf 9 november beginnen Vaartjes en Tholen met hun team in De Abdij in Dokkum.