Omstanders houden dronken chauffeur van de weg bij Spannenburg

© ANP
Omstanders hebben maandagavond bij Spannenburg voorkomen dat een dronken vrachtwagenchauffeur de weg op is gegaan met zijn vrachtwagen. Dat zegt de politie van De Fryske Marren, die de betrokkenen prijst.
Volgens de politie kwam er een melding binnen van een vrachtwagenchauffeur die de weg probeerde op te rijden terwijl hij onder invloed was van alcohol. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man in bedwang gehouden door enkele getuigen.

Omstanders pakken sleutel

Uit hun verhaal bleek dat de chauffeur in een restaurant veel alcohol had gedronken. Toen hij daarna in de richting van zijn vrachtwagen wandelde, dacht iedereen dat hij daar in zijn cabine zou slapen. Toen zagen ze dat de vrachtwagen wegreed.
Een paar andere chauffeurs twijfelden niet, renden naar de vrachtwagen van de man en haalden de sleutel uit het contact. Volgens de politie reageerde de man agressief naar de omstanders, die daardoor gedwongen werden hem in bedwang te houden.

Rijbewijs kwijt

De chauffeur is aangehouden door de politie en naar het bureau gebracht. Daar is zijn rijbewijs ingenomen, omdat bleek dat hij veel te veel alcohol had gehad. De man moet later nog voor de rechter verschijnen.
Volgens de politie had het grote gevolgen kunnen hebben wanneer de man niet was tegengehouden.