Fries initiatief genomineerd voor landelijke prijs Gouden Prokkel

Jeanet Wardenier van LFB Wolvega geeft een masterclass aan de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân © LFB Wolvega
LFB Wolvega, een belangenvereniging voor en door mensen met een licht verstandelijke beperking, en de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân zijn genomineerd voor de Gouden Prokkel. Dat is een landelijke prijs voor initiatieven die mensen met en zonder een verstandelijke beperking bij elkaar brengen.
De Gouden Prokkel wordt komende vrijdag uitgereikt door minister Carola Schouten in Utrecht. Er zijn tien genomineerden verdeeld over twee categorieën. De Friese kanshebbers komen uit in de categorie Gouden Starter, voor nieuwe initiatieven. Er kon gekozen worden uit in totaal 165 initiatieven.

Masterclass

De activiteit waarmee LFB Wolvega en de gemeenten genomineerd zijn, is een masterclass over het VN-verdrag. De organisatie gaf die in de jaarlijkse Prokkelweek in juni aan de burgemeesters, wethouders en andere medewerkers van Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Door die masterclass hebben de deelnemers meer inzicht gekregen over wat het moeilijk maakt voor mensen met een verstandelijke beperking om mee te kunnen doen aan de maatschappij.

Waardering

Wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân is blij met de nominatie: "We zien het als waardering voor het mooie werk dat wij voor, en vooral ook met, mensen met een beperking doen."
De gemeenten zetten zich in voor gelijke kansen voor iedereen. "We merken hoe belangrijk en mooi het is dat we mensen met een beperking zelf betrekken bij onze plannen. Ze weten zelf beter wat ze nodig hebben en kunnen dat zelf heel goed aangeven", zegt wethouder Kees Wielstra van Dantumadiel.