Centerrr-supermarkten in Aldeboarn en Oppenhuizen moeten deuren sluiten: "Grote klap"

De Centerrr in Aldeboarn © Omrop Fryslân, Lars de Leeuw
De supermarkten van Centerrr in Aldeboarn en Oppenhuizen sluiten vanaf 1 oktober hun deuren. Het bedrijf heeft niet meer genoeg geld om de dorpswinkels overeind te houden.
Ook de winkels in het Utrechtse Nigtevecht en het Overijsselse Kuinre moeten sluiten. De winkels van Centerrr in Wirdum en in het Leeuwarder woon- en zorgcentrum Greunshiem blijven wel open.
Supermarkt in Aldeboarn gaat dicht: "Hele grote klap"
Direkteur Tom Baaij van Centerrr laat weten dat de supermarkten slachtoffer zijn geworden van de hogere prijzen. "Het is heel, heel spijtig", zegt Baaij.
Bij de winkels werkten vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die zijn nu hun plek in Oppenhuizen en Aldeboarn kwijt. "Het gaat me voor hen vooral aan het hart. Dat wil je die mensen niet aandoen. Het doet ons veel", zegt Baaij.

'Grote klap'

De begeleider en winkelassistent van de Centerrr in Aldeboarn, Rohit Fleur, schrok erg van het nieuws, dat ze eerder deze maand te horen kregen.
"Onverwacht", zegt Fleur, die het vooral erg vindt voor zijn cliënten. "Een hele grote klap, sommigen zitten er ook helemaal doorheen, Anderen pakken de draad wel weer op. Sommigen werken hier al veertien jaar."
De cliënten komen echter niet zonder werk te zitten, want ze kunnen vanaf 1 oktober terecht in het filiaal in Wirdum. De andere werknemers moeten wel op zoek naar een nieuwe baan.

'Wat blijft er dan nog over?'

Met het verdwijnen van de winkels verdwijnen ook het PostNL-punt en de pinautomaat. "Het is een hele triest eigenlijk", zegt één van de vaste klanten in Aldeboarn. "Wel een beetje onze eigen schuld ook, omdat we voor grotere en duurdere boodschappen naar andere zaken gingen."
Een vrouwelijke klant reageert ook teleurgesteld op het nieuws: "Het wordt ook een doods dorp, als dit ook nog verdwijnt. Er is al zoveel weg. Wat blijft er dan nog over?"
Baaij laat weten dat hij mee wil helpen om te kijken of er in Aldeboarn en Oppenhuizen een opvolger kan worden gevonden voor Centerrr.