Milan van Ewijk na winst op Twente: "Wij kunnen een hele goede ploeg zijn"

© Orange Pictures
Een van de opvallendste spelers bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Twente zondagmiddag was Milan van Ewijk. De rechtsback maakte al na twee minuten een fout, maar scoorde ook de 1-1. "De drie punten blijven hier, dat is lekker."
Van Ewijk was na afloop van het duel, dat sc Heerenveen met 2-1 won, schuldbewust. "Ik maak al na twee minuten een fout. Daar kwam gelijk een goal uit, dan is het moeilijk om terug in je spel te komen. Maar ik geef niet op na zoiets, dan blijf ik gewoon doorgaan. Dat resulteert in een goal en een overwinning, dus ik kan alleen maar trots zijn op mezelf en op het team."
Verdediger Milan van Ewijk maakte een grote fout, maar ook een doelpunt
Toch mocht Heerenveen van geluk spreken dat de achterstand na het eerste halfuur niet groter was. "Je geeft hun de power om over je heen te gaan door mijn fout. Maar gelukkig stond er bij ons een goede keeper, die een paar ballen eruit houdt. Als je dan met elkaar blijft vechten lukt het en maak je nog twee goals. In de tweede helft zie je dat wij een goede ploeg kunnen zijn, en dan kunnen we ook winnen van Twente. Maar dan moet iedereen zich wel aan zijn afspraak houden."

'Boeiend voetbalgevecht'

Trainer Kees van Wonderen was na de winst op Twente trots op zijn ploeg. "Dit zijn niet de prettigste wedstrijden om te coachen, want er gebeurt heel veel. Er ontstaan ruimtes en kansen, terwijl je liever iets meer controle wilt hebben. Maar soms moet je even terug stappen en het aan de spelers laten, want je kan niet overal controle over hebben."
Trainer Kees van Wonderen over de overwinning van zijn ploeg
En met dat stapje terug keek Van Wonderen een wedstrijd waarin Heerenveen terugkwam na een slecht begin: "Wij zijn de winnaar van een boeiend voetbalgevecht. We hebben de winst afgedwongen. We komen vroeg achter maar herstellen dat voor rust met twee geweldige goals. Een mooi voorbeeld is Milan die ongelukkig was bij de 0-1, maar dan een geweldige goal maakt om gelijk te maken. Herstellen en je oprichten, dat is wat wij gedaan hebben vandaag."

'Eerste kwartier verschrikkelijk'

Dat zag ook linksback Rami Kaib na afloop. "Het eerste kwartier was verschrikkelijk. Maar na de 1-1 hebben we heel goed gespeeld, we hebben veel kansen gekregen en uiteindelijk voelt het dan toch wel goed. Zeker na de 2-1. In de tweede helft hebben we nog veel kansen gekregen op de 3-1, dus ik ben er erg blij mee."
Linksback Rami Kaib over het duel tegen FC Twente:
Kaib had de tong op zijn schoenen liggen na het duel. "Ik moest de hele wedstrijd het hele veld over heen en weer. Ik denk dat het voor de fans een leuke wedstrijd was om te zien. En voor ons was het uiteindelijk ook leuk, want we hebben gewonnen. "