Liefhebbers van Psy-Fi organiseren kleinschalig alternatief: Psylân

Een eerdere editie van Psy-Fi © Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Liefhebbers van festival Psy-Fi organiseren een kleinschalig alternatief: Psylân. Het zijn verschillende psytrancefeesten in het noorden van het land. Psy-Fi zou van 14 tot en met 18 september plaatsvinden.
De rechter zette vier weken geleden een streep door het festival dat volgend weekend in de Groene Ster gehouden zou worden. De gemeente heeft volgens de rechter fouten gemaakt bij het verlenen van de vergunning.
Eerder werd al bekend dat er op zondag een groot feest in poppodium Neushoorn plaats zou vinden. Maar ook in café Mukkes en zalencentrum Enzo in Leeuwarden is wat op touw gezet.
Daarnaast is er op het bestaande Papierfestival in het Drentse Elp een extra podium toegevoegd met psytrancemuziek. En in Groningen is er nog een feest. Veel festivalgangers kamperen op Camping de Kleine Wielen in Leeuwarden.

Gevolgen Psy-Fi

De organisatie van Psy-Fi heeft hier niets mee te maken, maar zegt het een "tof" initiatief te vinden. Ze zijn inmiddels nog druk aan het bekijken wat de gevolgen van het niet doorgaan van het festival zijn. Zoals hoe groot de financiële schade is, of het bestaansrecht van het festival in gevaar is, of ze schade op de gemeente willen verhalen en of ze ook van plan zijn om volgend jaar weer een festival in de Groene Ster te organiseren. Waarschijnlijk is hier aan het eind van het jaar meer over duidelijk.