Sportcast voortaan ook op televisie te zien

© Omrop Fryslân
De Sportcast van Omrop Fryslân wordt maandag 19 september voor het eerst uitgezonden op televisie. De gesprekken die sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer hebben met verschillende mensen uit de sportwereld, zijn nu ook te zien. Iedere maandag om 19.30 uur bij Omrop Fryslân.
De vaste sportploeg van Omrop Fryslân praat in de Sportcast iedereen bij over verschillende sporten, altijd met een Fries randje. Vaak schuift er een interessante gast uit de sportwereld aan. Het onderwerp van de gesprekken is voornamelijk het voetbal van de clubs sc Heerenveen en SC Cambuur. Maar er worden ook andere actuele onderwerpen besproken, zoals de Olympische Spelen.
Dat de Sportcast nu ook live met beeld op televisie te bekijken is, is volgens presentator en verslaggever Arjen de Boer een mooie kans: "Iedere maandag bespreken we het Friese betaalde voetbal. Op die manier willen wij de sport in Fryslân weer een gezicht geven en hoe lukt dit nu beter dan dat de Sportcast ook live op televisie wordt uitgezonden."
We hebben altijd pittige discussies.
Sportverslaggever Roelof de Vries
Verschillende elementen maken de Sportcast tot een succes volgens sportverslaggever Roelof de Vries: "Over het algemeen kun je zeggen dat het vooral leuk is omdat we het bijna nooit met elkaar eens zijn. We hebben daarom ook altijd pittige discussies. Maar het maken van de podcast vinden wij zelf ook heel leuk, in de podcast kunnen wij zaken zoals achtergrondinformatie en leuke anekdotes kwijt die we in ons dagelijks werk niet altijd kwijt kunnen."
Vanaf maandag 19 september is de Sportcast elke maandag om 19.30 uur te zien bij Omrop Fryslân op televisie. De Sportcast is te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps.