Adrenaline weer gezakt bij F1-debutant Nyck de Vries: "Ik wilde dat de dag niet eindigde"

Nyck de Vries kijkt weer vooruit, na zijn ijzersterke debuut in de Formule 1. © ANP
Na zijn sensationele debuut in de koningsklasse van de autosport, is de rust weer teruggekeerd bij Nyck de Vries. "Ik heb enorm genoten de afgelopen 48 uur. Maar het leven gaat nu weer verder."
De coureur eindigde zondag als negende op het circuit van Monza en oogstte daarmee veel lof. "Ik was echt overwhelmed door alle reacties. Die kwamen uit alle hoeken: Fryslân, Nederland, en uit de sport." De andere rijders lieten ook van zich horen. Onder meer Max Verstappen, Lewis Hamilton, en Pierre Gasly reageerden erg vriendelijk. "Iedereen leek het ons echt te gunnen."
Nyck de Vries over de emoties van zijn vrienden en zijn oma
Na de race bleef de adrenaline nog flink door zijn lijf gieren, zegt de debutant. "Ik heb vannacht door de energie dan ook niet goed geslapen. Ik wilde dat de dag niet zou eindigen."
Inmiddels is de rust weer teruggekeerd. "De afgelopen 48 uur heb ik enorm genoten. Maar het leven gaat nu weer verder. Dit is een belangrijke tijd in mijn carrière, daarom wil ik snel weer overgaan tot de orde van de dag."
Op video's zag De Vries hoe begaan zijn familie en vrienden waren, toen zij in café De Kroon in Sneek de race volgden. "Het doet me heel goed om iedereen zo enthousiast te zien vanwege deze prestatie."
Nyck de Vries over de opmerking van de Willams-baas
"Ik ben de afgelopen drie jaar erg druk met de sport bezig geweest. Daardoor mis ik familie en vrienden ook erg. Bovendien heeft ons gezin echt voor de sport geleefd. Er is veel voor gelaten. Het is dan ook des te mooier dat we dit hebben kunnen realiseren."

Toekomstplannen

Zeker na zondag wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van De Vries. Want voor welk team zou hij mogelijk uit kunnen en willen komen? "Het is een dynamische wereld. Om die reden is het lastig in te schatten hoe het met mijn kansen staat. Wat er zondag is gebeurd, heeft ongetwijfeld een zetje gegeven. Maar het is niet aan mij wie er in hun auto komt te zitten", zegt hij. "Maar wat er ook gebeurt, dit debuut pakken ze me niet meer af."