Johnny Jansen sluit rentree uit: "Voorlopig even geen Heerenveen"

Johnny Jansen © Omrop Fryslân
Johnny Jansen keert voorlopig niet terug in een officiële functie bij sc Heerenveen. De oud-trainer is al wel weer in het stadion geweest, maar een terugkeer ziet hij driekwart jaar na zijn ontslag nog niet zitten.
"Ik ben tegen Fortuna weer wezen kijken. Het is toch wel even spannend, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk hartstikke leuk vond om daar weer rond te lopen", vertelt Jansen maandag in de SportCast van Omrop Fryslân.
Ook afgelopen weekend bij het duel in de Johan Cruijff ArenA zat Jansen bij zijn oude club op de tribune. Hij trof daar algemeen directeur Cees Roozemond. Die nodigde hem uit voor een bakje koffie. "Dat is een open vraag en lijkt mij prima. We zien wel waar het over gaat", zegt Jansen.

Meekijken bij Vitesse en Cambuur

Als Roozemond een functie binnen de club voor de inwoner van Noordwolde heeft, krijgt hij nul op het rekest. "Voorlopig even geen Heerenveen. Ik werk op dit moment niet en daar baal ik van, maar aan de andere kant ben ik vanaf mijn zestiende fulltime bezig met voetbal. Nu doe ik een stapje terug en eigenlijk moet ik zeggen dat het me heel erg goed doet."
Jansen zal volgende week twee dagen meekijken bij Vitesse en hij deed dat onlangs ook bij SC Cambuur en trainer Henk de Jong. Dat vindt hij mooi en daar leert hij naar eigen zeggen een hoop van. Een aanbod om in de zomer aan de slag te gaan bij Telstar, legde hij naast zich neer. "Financieel was er een verschil."
Zondag zat Jansen ook op de tribune bij SC Cambuur tegen FC Groningen. Samen met zijn vriend en oud-collega Ronnie Pander bekeek hij de wedstrijd, die door de Leeuwarders met 1-0 werd verloren. "Ik heb me niet vermaakt, maar het idee van voetbal is heel herkenbaar. Het stokte te vaak bij de zijkanten", vindt Jansen.
In de ogen van de voetbaltrainer had Cambuurkeeper João Virgínia de goal moeten voorkomen. "Ik vind dat hij deze wel moet hebben, deze is ver van de paal." Jansen denkt niet dat De Jong de Portugees gaat slachtofferen. "Op de trainingen die ik heb gezien, heeft hij een goede indruk achtergelaten. Ik denk dat Henk vertrouwen in hem heeft."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten die in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen zij ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
De keeper van sc Heerenveen volgt Jansen ook nog met veel belangstelling. In de jeugd was Jansen trainer van Andries Noppert. Jansen geniet van de ontwikkeling van de Jouster. "Ik denk dat hij een geweldige indruk op het veld achterlaat. Maar ook hoe hij het verwoordt. 'What you see is what you get'. Daar hou ik ook wel van."

Noppert in Oranje?

Vrijdag hoort Noppert of hij tot de selectie van het Nederlands elftal behoort. Dan maakt bondscoach Louis van Gaal zijn selectie bekend "Het is een geweldige beloning en hopelijk zit hij erbij", vindt Jansen.
Een rol als penaltykeeper in de WK-selectie zou Noppert wel passen, volgens Jansen. "Met zo'n reikwijdte, ja man! Als Andries de focus heeft, kan 'ie dat echt goed."