De laatste limoncello van Hans en Judith

Hans en Judith Trappenburg © Omrop Fryslân, Klazina Hofstee
Eetcafé De Hollandse Kus in Pingjum is al een tijd op Funda te vinden. Eigenaren Hans en Judith Trappenburg gaan met pensioen. De kroeg en ook de distilleerderij staan te koop. Hans maakt daar onder andere zijn beroemde limoncello.
Al meer dan 20 jaar zijn Hans en Judith Trappenburg de uitbaters van eetcafé De Hollandse Kus in Pingjum. En Hans heeft naast het café een speciale 'accijnsvrije' ruimte, waar hij alcohol mag stoken.
Van die alcohol maakt hij een verscheidenheid aan likuren, zoals de limoncello. En voor deze Italiaanse citroenlikeur rijden mensen graag een blokje om.
Hans Trappenburg maakt limoncello © Omrop Fryslân, Klazina Hofstee
Hans Trappenburg heeft een eigen draai gegeven aan het Italiaanse drankje. Zo hangt hij limoenen op om te zweten boven de alcohol. En hij stopt er twee 'geheime' ingrediënten in. Het heeft goed uitgepakt: zelfs Italianen zijn gek op Trappenburg zijn limoncello.
Dit wordt limoncello © Omrop Fryslân, Klazina Hofstee
Maar Hans en Judith zijn op zoek naar een opvolger. De Hollandse Kus staat alweer een tijdje te koop. De nieuwe eigenaar mag de vergunning om te stoken én het speciale recept overnemen. Dus wie weet blijft de limoncello in Pingjum.