33-jarige Leeuwarder overleden op het dak van de Leeuwarder Bonifatiuskerk

© Kappers Media
Op het dak van de Sint-Bonifatiuskerk in Leeuwarden is in de nacht van zaterdag op zondag een stoffelijk overschot gevonden. Het gaat volgens de politie om een 33-jarige man uit Leeuwarden. De man zou via steigers het dak zijn opgeklommen en is waarschijnlijk uitgegleden en overleden.
Het was voor de politie aanvankelijk niet duidelijk hoe lang de persoon al op het dak lag. "We hebben nog heel veel vragen", verklaarde een woordvoerder.
De politie sluit opzet niet uit, maar gaat voorlopig uit van een ongeluk. De eerste bevindingen in het onderzoek wijzen erop dat de man zelf naar boven is geklommen. Het lichaam lag zo'n twintig meter hoog op het dak.
Voor het bergen van het stoffelijk overschot is een politieteam opgeroepen dat gespecialiseerd is in het werken op hoogte. Er waren meerdere politiewagens ter plaatse en de brandweer heeft met een hoogwerker geassisteerd.
De politie spreekt van een 'bijzondere situatie.' De melding van de vondst kwam omstreeks 03.30 uur.
Politie vindt stoffelijk overschot op het dak van de Leeuwarder Bonifatiuskerk
Een deel van het kerkcomplex aan de kant van de Amelandsdwinger staat vanwege renovatiewerk in de steigers. Aan die kant is ook het stoffelijk overschot aangetroffen.
De Sint-Vitusparochie gaat zondag het gerestaureerde Adema-orgel uit 1899 inwijden en weer in gebruik nemen. De bisschop van Groningen-Leeuwarden komt zondag om het orgel in te zegenen. Ook burgemeester Sybrand Buma en commissaris van de Koning Arno Brok zijn uitgenodigd en 's middags geven verschillende organisten een concert.
Het programma gaat door, zo laat het bestuur van de parochie weten. Wel zal er aan het begin van de samenkomst worden stilgestaan bij het tragische ongeluk.