Woonboerderij jonkheer Van Eysinga gaat verloren bij zeer grote brand in Sint Nicolaasga

Brand Sint Nicolaasga © Noordernieuws
De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen voor een brand in de woonboerderij van jonkheer Tjalling van Eysinga in Sint Nicolaasga. De brand was uitslaand en er werd opgeschaald naar 'zeer grote brand', omdat het voor de brandweer moeilijk was om aan voldoende water te komen.
De woonboerderij is volledig uitgebrand. "Van het gebouw lijkt het dak volledig te zijn verdwenen, er staat nog een muur, maar daar is ook alles mee gezegd", zegt verslaggever Earryt Sijens.
Woonboerderij gaat verloren bij zeer grote brand Sint Nicolaasga
De woning staat in een bos, waardoor er een kans bestond dat de brand zich zou verspreiden. De brandweer controleert of er in het bos stukjes riet terecht zijn gekomen die nog branden. Een zwembad en een camping in de buurt werden ontruimd.
Volgens de brandweer zat de brand in het rieten dak van de woning. Bluswagens uit Sint Nicolaasga, Langweer, Sneek, Joure, Echten, Lemmer en Heerenveen waren aanwezig om het vuur te bestrijden.
De omgeving werd afgezet om de hulpdiensten ruimte te geven. De rook was op veel plekken goed te zien en ging in de richting van Langweer. Volgens de brandweer was het niet nodig om een NL-alert uit te vaardigen.
Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niks bekend.
Zeer grote brand in Sint Nicolaasga, brandweer massaal aanwezig