Sven Kramer breidt zijn schaatsacademie uit naar Tilburg en Enschede

Sven Kramer © Orange Pictures
De schaatsacademie van Sven Kramer is komend seizoen niet alleen in Thialf, maar ook in Tilburg en Enschede. Met zijn academie wil de Olympisch kampioen jeugd stimuleren en motiveren om te schaatsen.
Kramer is twee jaar geleden met zijn Sven Kramer academie (SKA) in Heerenveen begonnen. Aanleiding was dat hij opmerkte dat er steeds minder kinderen op het ijs staan.
"Het belangrijkste is dat we zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met het ijs", zei hij toen. "Dat kan langebaan zijn, dat kan shorttrack zijn, dat kan marathon zijn of kunstschaatsen zijn. Maar ze moeten weer op het ijs. De laatste jaren is dat eigenlijk teruggelopen en dat is ontzettend zonde."
De eerste twee jaar in Heerenveen waren een succes en daarom breidt de academie nu uit met de SKA Tilburg en de SKA Twente.

Meer mensen op het ijs krijgen

Douwe de Vries, oud-schaatser en goede vriend van Kramer, is directeur van de academie. Hij is trots op de nieuwe stap. "Door de Sven Kramer Academie te koppelen aan de geweldige organisaties in Tilburg en Enschede zorgen we ervoor dat we meer kinderen en volwassenen in Nederland op het ijs krijgen."
Bij de academie krijgen kinderen en volwassenen les van instructeurs die worden opgeleid door de Sven Kramer Academie. De ultieme droom van Kramer en zijn collega's is dat iedereen in Nederland voor zijn of haar 12e op zijn minst op schaatsen heeft gestaan.
Kramer is zelf aanwezig bij de opening van de academies, op 1 oktober in Tilburg en op 8 oktober in Enschede.