Nicolay, Van Popta en Leijenaar verrassende winnaars Van Aismapartij

De winnaars in Beetgum © Omrop Fryslân, Geert van Tuinen
Het partuur van Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar heeft verrassend de Van Aismapartij 2022 in Bitgum gewonnen. In de finale rekenden ze af met Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra.
Tot 3-3 ging het gelijk op tussen de finalisten. Daarna sloegen Nicolay en co een gaatje en kwamen ze op 5-3. De winst leek daarmee wel binnen voor Nicolay, Leijenaar en Van Popta. Mede door geweldige opslagen van Van der Bos werd het toch weer gelijk (5-5).
Op 5-5 6-6 viel het toch de goede kant op voor Nicolay en co. In de halve finale hadden zij ook al het partuur van Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma uitgeschakeld.

"Het zal ons toch niet overkomen?"

Haye Jan Nicolay was opgelucht naar de finale. "We hebben acht matchpoints gehad. Ik dacht: het zal ons toch niet overkomen? Gelukkig sloeg Pieter Jan hem boven bij 5-5 6-6, prachtig."
Nicolay was blij met zijn maten, maar volgend seizoen kaatsen zijn maten niet meer met Nicolay. "Dat was natuurlijk niet mooi. Ik had er ook niet op gerekend. Ik werd op mijn vakantie gebeld door Pieter Jan Leijenaar en toen ik het zag, had ik het al in de gaten. Toen moest ik snel schakelen. Ik heb de auto aan de kant gezet bij een tankstation en binnen een halfuur had ik een nieuw partuur." Nicolay gaat nu kaatsen met Patrick Scheepstra en Hessel Postma.

"Het was net niet genoeg"

"We waren heel dichtbij", zei Gert-Anne van der Bos van het verliezende partuur. "We stonden de hele dag goed te kaatsen en in de finale werd het net wat minder tegen een hele goede tegenstander, het was net niet genoeg."
Van der Bos en co kwamen nog wel terug van 5-3. "Ik had het gevoel dat we niet hoefden te verliezen van die mannen. We hadden de druk er ook echt wel op, maar het moet even lukken."

Sijbrandij wint bij de vrouwen

De vrouwen kaatsten zondag in Grou. De overwinning ging naar het partuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Zij waren in de finale met 0-5 4-6 te sterk voor Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Gerde Lycklama à Nijeholt.
De derde plaats ging naar Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnja.