Cambuur staat nu toch open voor transfer Hoedemakers naar Utrecht

Mees Hoedemakers twa wiken lyn yn de wedstriid tsjin FC Utrecht © Orange Pictures
Cambuurmiddenvelder Mees Hoedemakers hoopt deze transferperiode alsnog de overstap naar FC Utrecht te maken. "Ik heb in mijn hoofd zitten hoe ik mijn carrière wil vormgeven en daarin past dit perfect. Ik ben blij dat Cambuur daar nu voor open staat."
Foeke Booy zei afgelopen maandag nog dat een transfer fan de defensieve middenvelder onbespreekbaar was. "Wij zijn er niet om de problemen van een ander op te lossen", zei de technisch manager toen.
Hoedemakers was flink teleurgesteld in de handelwijze van Cambuur, maar inmiddels is er opnieuw een gesprek geweest tussen de speler en de directie.
Mees Hoedemakers
Hoedemakers: "Dat was een heel ander gesprek met Foeke en de trainer (Henk de Jong, red.). Daarin hebben ze laten zien dat ze mij een overstap wel gunnen."
Ik hoop dat de clubs eruit komen.
Mees Hoedemakers
Hij is blij met het nieuwe standpunt van Cambuur. "Ik ben dankbaar dat ik hier drie jaar heb mogen spelen, maar ik heb nu een kans om een mooie stap omhoog te maken. Ik denk dat iedereen ook wel begrijpt dat ik FC Utrecht zie zitten. Nu is het voor mij afwachten en hopen dat de clubs eruit komen."
Hoedemakers speelt sinds 2019 bij Cambuur, daarvoor heeft hij de volledige jeugdopleiding van AZ doorgelopen. Eerder was er al interesse van het Deense FC Midtjylland en het Italiaanse Lecce.

Contract tot en met 2023

Vorig seizoen heeft Hoedemakers zijn aflopende contract met een jaar verlengd, met het idee dat Cambuur nog wat aan hem kon verdienen.
"Het was de bedoeling om deze zomer een transfer te maken. In de winter kon ik al weg, maar toen is gezegd dat de zomer het moment is om te vertrekken. Die toezegging staat niet in mijn contract, maar er is mondeling afgesproken. Het is nu aan Utrecht om te laten zien hoe graag ze mij willen hebben."
De transfermarkt is open tot en met volgende week woensdag, 31 augustus.