Oane Galama wint Zilveren Pols, Glêzen Ljepster voor Marrit van der Wal

De winnaars van het FK fierljeppen 2022 © Fotopersbureau Martin de Jong
De Zilveren Pols is dit jaar voor Oane Galama. Hij had de verste sprong op het FK in Winsum. De Glêzen Ljepster is voor Marrit van der Wal. Met 17,87 zette zij de beste afstand neer.
Galama kwam in zijn tweede voorrondesprong tot een geweldige afstand van 21,43 meter, een nieuw persoonlijk record. In de finale deden Nard Brandsma, Sytse Bokma, Freark Kramer en Jesper Demmer nog wel een poging hier overheen te komen, maar dat bleek tevergeefs.
De winnende sprong fan Oane Galama
Met een afstand van 20,32 meter werd Nard Brandsma tweede. Sytse Bokma kon ook een podiumplek verzegelen (19,13 meter).

Van der Wal beste vrouw

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Marrit van der Wal. Zij sprong met 17,87 meter een enorme afstand. Tessa Kramer werd derde met 16,52 meter.
Hanneke Westert was met haar 15,79 meter nog even in de strijd voor de Glêzen Ljepster, maar daar ging Kramer dus nog overheen. Westert won uiteraard wel bij de meisjes. Hilde van der Weij werd in die categorie tweede en Jeltske Terpstra derde.
Bij de junioren was Wisse Broekstra de beste. Hij sprong een afstand van 19,24 meter. Rutger Haanstra en Germ Terpstra werden tweede en derde. Brent Monsma werd kampioen bij de jongens met een afstand van 17,00 meter.
De winnende sprong van Van der Wal
De Zilveren Pols is de wisselprijs van het FK. De ljepper die de Zilveren Pols drie keer op een rij wint, of vijf keer in totaal, mag de trofee houden. Dit geldt sinds 2016 ook voor de Glêzen Ljepster.
FK Fierljeppen